Eşecul cu BC Mureş complică situaţia „U” Mobitelco: „Trebuie să câştigăm toate cele cinci meciuri”

Eşecul cu BC Mureş complică situaţia „U” Mobitelco: „Trebuie să câştigăm toate cele cinci meciuri”
8 „U” Mobitelco a pierdut după o repriză de prelungiri contra BC Mureş, 105-111, iar acum clujenii sunt obligaţi să câştige tot până la final pentru a termina sezonul regulat pe un loc bun, crede Niksa Bavcevic.

Baschetbaliştii clujeni au pierdut pentru a treia oară pe teren propriu un meci decis după prelungiri, iar calculele înainte de play-off nu le sunt favorabile. În acest moment, „U" se află pe locul cinci în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, însă mai are de disputat trei partide foarte grele în deplasare, cu CSM Bucureşti, Universitatea Craiova şi CSM Oradea, plus două dueluri acasă cu Energia Rovinari, respectiv BCM Piteşti. Antrenorul Niksa Bavcevic crede că echipa sa trebuie să câştige tot până la final pentru a ocupa un loc favorabil înainte de play-off.
„Studenţii" au fost în prim-planul unei reveniri spectaculoase pe finalul partidei cu BC Mureş. Când mai erau şapte minute de joc, oaspeţii conduceau cu 19 puncte, 69-88, iar conturile păreau a fi încheiate. Elevii lui Bavcevic au reuşit, însă, egalarea cu numai şapte secunde rămase din meci, 96-96, trimiţând partida în prelungiri. Din păcate pentru ei, în „overtime" nu au reuşit să mai ţină ritmul, deşi măcar în teorie porneau cu avantajul psihologic, plus că aveau în spate susţinerea unei săli în formă de zile mari. S-a terminat cu un eşec pentru clujeni, unul nedrept în opinia lui Niksa Bavcevic care evidenţiază superioritatea echipei sale la majoritatea capitolelor statistice. „Este unul dintre rarele meciuri în care echipa care are cifre mai bune pierde. Am fost mai buni în aproape toate aspectele statistice, poate cu excepţia mingilor pierdute. În al doilea rând, este a şasea înfrângere pe teren propriu, dintre care trei au fost în prelungiri, în timp ce în deplasare am pierdut două meciuri. Înseamnă că e o problemă mentală, având în vedere că jucăm mai bine în deplasare. Cu Mureşul am început să jucăm ceea ce pregătisem abia în ultimele 15 minute. Nu e posibil ca oaspeţii să înscrie 53 de puncte în prima repriză", a „radiografiat" Bavcevic partida.

Croatul de pe banca „U" Mobitelco anunţă acum că în goana pentru o poziţie bună înainte de play-off, echipa sa trebuie să învingă în toate cele cinci partide rămase până la final, trei dintre ele urmând să se dispute în deplasare, împotriva unor adversari puternici: CSM Bucureşti, Universitatea Craiova şi CSM Oradea. „Suntem cu toţii dezamăgiţi, pentru că trebuie să ne gândim o zi sau două la acest meci, pentru că înfrângerea aceasta nu ne aduce nimic bun. Cu o victorie eram în primele patru, acum trebuie să câştigăm toate meciurile până la final, ceea ce nu e uşor. Va trebui să batem tot!", a anunţat Niksa Bavcevic.

„U" Mobitelco va juca următorul meci pe terenul celor de la CSM Bucureşti, echipă care a învins la Cluj, în tur, tot după o repriză de prelungiri. Partida se va disputa duminică, de la ora 16:30, şi va fi televizată de Digisport 3.

Wright îşi face „mea culpa": „N-am respectat planul de joc"

Cel mai bun marcator al partidei, americanul Derek Wright jr., autor a 30 de puncte pentru „U" în duelul de luni, recunoaşte că el şi coechipierii săi au o mare parte din vina eşecului. „Nu am respectat planul de joc pe care l-am pregătit întreaga săptămână. Acest rezultat influenţează poziţia noastră în clasament, dar mai avem cinci meciuri şi vom vedea ce se va întâmpla până la finalul sezonului regulat. Le mulţumim fanilor pentru susţinere şi îi asigur că vom lupta până la finalul campionaului", a spus Wright, la finalul partidei de luni.

 

Etichete
Comenteaza