Explicaţia unei victorii istorice: “Suportul fanilor a fost esenţial”

Explicaţia unei victorii istorice: “Suportul fanilor a fost esenţial”
Handbalista vicecampioanei “U” Jolidon, Mihaela Ani-Senocico, a lăudat publicul clujean după succesul obţinut în faţa “galacticelor” de la Oltchim Râmnicu Vâlcea (29-27).

Autoare a 7 goluri, ca şi coechipiera sa, Clara Vădineanu, "Seno" a dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ cum a trăit momentele-cheie ale derby-ului disputat miercuri şi a vorbit la superlativ despre cei aproximativ 2.500 de spectatori prezenţi în sala sporturilor. "Suportul fanilor a fost esenţial. Avem un public extraordinar", a subliniat "centrul" formaţiei clujene.

ZIUA de CLUJ: Aţi spulberat mitul invincibilităţii Oltchimului. Care a fost "cheia" acestei victorii istorice pentru "U" Jolidon?
Mihaela Ani-Senocico: Chiar acum suntem în autocar, în drum spre Brăila, urmărim meciul (revizionarea partidei cu Oltchim - n. red). Ce să spun, probabil dorinţa mai mare de victorie (râde). Ne-am amintit de egalul obţinut anul trecut la Cluj (31-31 - n. red.), ne-am ambiţionat, ne-am spus că trebuie să facem un meci mult mai bun de data aceasta şi iată că am reuşit.

Echipa a arătat o cu totul altă determinare în repriza secundă. Cum va motivat la pauză antrenorul Gheorghe Covaciu?
Dânsul ne-a spus ce şi unde am greşit, cum să ne îmbunătăţim jocul, ce ar trebui să facem în partea a doua ca să întoarcem rezultatul. Toate jucătoarele şi-au păstrat optimismul. Am zis că se poate, că nimic nu e pierdut şi trebuie să ne concentrăm cât mai mult pe aruncări.

Sala a fost aproape plină. Cum ţi s-a părut atmosfera?
Suportul fanilor a fost esenţial. Cu asemenea suporteri e greu să pierzi şi mi-aş dori să jucăm cât mai multe partide în faţa unei asemenea săli. Am avut un public extraordinar, care ne-a susţinut tot meciul. Suporterii ne-au împins din nou de la spate.

La meci au asistat şi o parte a fotbaliştilor Universităţii. Le veţi întoarce serviciul în viitorul apropiat?
Fiecare spectator în parte a contribuit la această victorie. Nu-i cunosc pe fotbalişti, nu i-am văzut de la început, însă l-am remarcat la un moment dat pe Claudiu Niculescu în partea de jos a sălii. Repet, fiecare persoană care a fost în sală ne-a ajutat să obţinem această victorie extrem de importantă pentru noi.

"U" Jolidon a dovedit sezonul acesta că poate învinge Oltchimul. Este capabilă să câştige şi campionatul?
Sincer, nu mă gândesc atât de departe. Urmează meciuri grele pentru noi şi foarte importante, va trebui să fim foarte atente, să nu ne încurcăm. Am câştigat cu Oltchim, dar asta nu înseamnă că Vâlcea e uşor de întrecut. E echipa campioană, are experienţă în Liga Campionilor şi jucătoare valoroase pe toate posturile.

După Oltchim urmează Dunărea Brăila, un alt adversar incomod din Liga Naţională
Da, aşa este. Va fi un meci foarte greu pentru noi. Brăila are un lot foarte bun, cu jucătoare experimentate, joacă dezinvolt pe teren propriu şi sunt sigură că ne vor pune probleme. Au făcut un meci foarte bun împotriva Oltchimului, aşadar va trebui să fim foarte atente. Sper să facem încă un joc bun şi să câştigăm, bineînţeles.

Clara Vădineanu: "A fost victoria echipei"

Clara Vădineanu şi Mihaela Ani-Senocico au marcat împreună 14 goluri pentru "U" Jolidon, dar handbalista transferată tocmai de la Oltchim Râmnicu Vâlcea a declarat că victoria împotriva "galacticelor" a fost meritul întregii echipe. "Am avut emoţii, dar până la urmă le-am lăsat în vestiar. Aş vrea să avem publicul acesta meci de meci, a fost minunat. Nu mă pricep la fotbal, dar le mulţumim băieţilor de la Universitatea că ne-au susţinut din tribune. A fost victoria întregii echipe", a precizat "interul" vicecampioanei.

Înfrângere după 3 ani

Rezultatul înregistrat miercuri a coincis pentru elevele lui Radu Voina cu prima înfrângere după trei ani de supremaţie în Liga Naţională de handbal feminin. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a împiedicat ultima dată pe 11 februarie 2009, tot în deplasare, cu Rulmentul Braşov (41-36). Anul trecut, pe 11 martie, "U" Jolidon a izbutit să smulgă un punct formaţiei din Zăvoi după un meci disputat la Cluj cu "casa închisă" (31-31). Sezonul acesta campioana României s-a oprit în semifinala Ligii Campionilor după surpriza de pe teren propriu cu unguroaicele de la Györ (35-31), respectiv înfrângerea drastică din deplasare, scor 31-23. Oltchim rămâne liderul campionatului, cu 36 de puncte, trei mai multe decât vicecampioana "U" Jolidon.

Etichete
Comenteaza