Foto Explicațiile CCA. Vassaras a analizat fazele de la CFR Cluj - CS U Craiova

Explicațiile CCA. Vassaras a analizat fazele de la CFR Cluj - CS U Craiova
| Foto: frf.ro

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a explicat deciziile de la partida din play-off-ul Superligii.

La finalul jocului încheiat 1-1, Dan Petrescu a fost un car de nervi și a acuzat în termeni dur arbitrajul, reacția sa fiind urmată de un mesaj transmis de patronul Nelu Varga, care a anunțat că se va retrage de la conducerea clubului din cauza erorilor comise împotriva echipei sale.

La rândul său, Kyros Vassaras, președintele CCA a analizat fazele acuzate de "feroviari" și a explicat deciziile arbitrilor ce au oficiat partida dintre CFR Cluj și CS U Craiova.

Golul marcat de Andrei Ivan

Faze arbitraj CFR Cluj - CS U Craiova

foto: captură video

"În timpul acestei faze, nu mai este nimic de verificat înainte de golul marcat, cu excepția poziției marcatorului. Nu există nicio abatere înaintea fazei de posesie a echipei în atac. Arbitrul asistent permite jocului să continue fără a ridica steagul, deci decizia din teren este gol.

VAR verifică cu atenție când se înscrie fiecare gol. VAR și operatorul de reluări caută cadrul corect pentru a identifica momentul când mingea a fost lovită și jucată de coechipierul marcatorului pentru a începe procedura de triangulare imediat după.

El face mai multe măsurători, cerând operatorului de reluare să eticheteze fiecare parte a corpului care este mai aproape de linia porții, din ambele unghiuri de filmare. Aceste puncte de marcare sunt: piciorul apărătorului cu umărul atacantului și piciorul apărătorului cu șoldul atacantului.

Pentru că există o calibrare a camerelor, VAR solicită rezultatul măsurătorilor pentru aceste puncte de către camerele disponibile și sistemul furnizează rezultatul pentru fiecare caz.

După marcarea tuturor punctelor necesare, rezultatul din acest caz este că nu a fost ofsaid și golul este valabil. Decizie foarte strânsă și corectă a arbitrului asistent", a spus Vassaras pentru FRF TV.

Henț în careu la Juraj Badelj

Faze arbitraj CFR Cluj - CS U Craiova

foto: captură video

"Apărătorul încearcă să își întoarcă corpul, iar atacantul joacă mai întâi mingea, care coboară sub cotul adversarului, până la partea brațului care este lipită de corp.

Mingea nu a fost jucată de apărător cu cotul sau mai sus de acesta. Nu există altă poziție în care apărătorul să poată plasa brațul. Arbitrul permite corect ca jocul să continue", explică președintele CCA.

Cartonaș roșu la Andrei Ivan

Faze arbitraj CFR Cluj - CS U Craiova

foto: captură video

"Jucătorul, în încercarea de a juca mingea, face o alunecare imprudentă. În ciuda faptului că arbitrul este aproape de incident, încercând să evite contactul cu un jucător, se deplasează înapoi și nu identifică finalul acțiunii cu piciorul a jucătorului din timpul alunecării.

Acordă imediat o lovitură liberă și cartonaș roșu pentru fault grosolan. VAR verifică faza. Identifică faptul că nu există criterii pentru o situație de cartonaș roșu și recomandă o vizionare a fazei la marginea terenului.

Arbitrul verifică faza din toate unghiurile pe care VAR i le acordă pe monitor. Decide corectă este că acest fault necesită un cartonaș galben, deoarece lipsesc criteriile de bază pentru roșu.

Nu se folosesc crampoanele direct pe glezna adversarului sau mai sus, așa cum a presupus greșit în timpul meciului", a precizat Kyros Vassaras.

Comenteaza