Finala Cupei României: Manevrele FRF, date de gol de Timişoreana

Finala Cupei României: Manevrele FRF, date de gol de Timişoreana
Când au anunţat că finala Cupei României se va juca pe Naţional Arena, cei de la FRF au lăsat să le scape informaţia că de vină ar fi sponsorul competiţiei.

Timişoreana şi ProTV au insistat ca meciul să se joace la Bucureşti, au fost cuvintele aproximative ale celor care se scuzau astfel că au mutat finala Cupei României de la Cluj la Bucureşti. Numai că reprezentanţii Timişoreana, pe un ton diplomat, contrazic ferm această afirmaţie şi îşi dau de gol partenerii.

"Susţinem Cupa România Timișoreana de nouă ani de zile și în tot acest timp, la fel ca și în cazul acestei ediții, am respectat deciziile Federației Române de Fotbal, inclusiv de alegere a stadionului pe care se va juca finala competiției. Timișoreana și-a asumat rolul de a le oferi suporterilor un spectacol care să amplifice experiența finalei unei competiții de tradiție cum este Cupa României. De-a lungul anilor, în afară de București, am susținut acest spectacol și în alte orașe din țară: Iași, Brașov, Timișoara, Târgu Jiu și Piatra Neamț. Suntem convinși că fotbalul frumos se poate juca oriunde, iar spectacolul Cupei României Timișoreana îi va încânta pe toți suporterii", spun reprezentanţii Timişoreana, într-un comunicat remis redacţiei ZIUA de CLUJ.

Decizia FRF este contestată chiar şi la Bucureşti. Într-un editorial apărut pe blogsport.gsp.ro, Ovidiu Ioaniţoaia subliniază că decizia Comitetului Executiv al FRF ca finala să se joace la Cluj a fost ţinută secretă şi apoi schimbată, lucru care face ca "U" să plece din start cu un handicap.

"Deși Comitetul Executiv a votat recent ca finala Cupei României să se dispute pe Cluj Arena, FRF s-a sucit și a anunțat oficial că partida se va juca pe 31 mai la București. La începutul lunii aprilie mi-am manifestat aici surprinderea că oficialii federației au ținut secret amintita decizie a CEx, că n-au făcut-o publică. Din păcate, desfășurarea evenimentelor mi-a dat dreptate, iar sugestia GSP ca meciul să aibă loc pe teren neutru n-a fost băgată în seamă.

Cum s-a invocat prevederea din ROAF că finala Cupei se joacă obligatoriu la București, exclusiv, ar trebui să înțelegem că finala 2011 de la Brașov a încălcat Regulamentul sau că acesta s-a modificat de-atunci?! Ba, și mai grav, că onor CEx a votat împotriva ROAF?!

Soluția FRF e greșită deoarece privilegiază una dintre finaliste, pe Steaua, avantajată de faptul că va evolua pe Arena Națională, stadionul ei din campionat. Ca atare, U pleacă din start cu un handicap, ceea ce nu-i în regulă întrucît normal e ca o finală să garanteze condiții egale combatantelor. Să nu facă nici o diferență între ele", scrie Ovidiu Ioaniţoaia.

Finala Cupei României va avea loc duminică, 31 mai, pe Național Arena, iar finalistele sunt FCSB și ”U” Cluj.

Comenteaza