Florin Bercean, cu gândul la Olimpiada de la Londra: “Vrem o medalie!”

Florin Bercean, cu gândul la Olimpiada de la Londra: “Vrem o medalie!”
Antrenorul lotului olimpic de judo, clujeanul Florin Bercean (foto), consideră că participarea la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, ar trebui neapărat încununată cu o nouă medalie. Zilele trecute, Bercean a fost desemnat de către Uniunea Europeană de Judo drept cel mai bun antrenor din sportul feminin în anul 2010.
Decizia forului a sosit ca urmare a rezultatelor obţinute de elevele sale, Alina Dumitru şi Corina Căprioru, la campionatele europene şi mondiale.

Deşi sportivele sale au obţinut de-a lungul timpului numeroase distincţii la competiţii de profil, tehnicianul anului în Europa a deplâns lipsa sponsorilor şi a pus situaţia actuală pe seama crizei financiare. “Avem jucătoare de excepţie, performanţe, dar banii sunt puţini. Nu ştiu prea multe despre buget, dar este foarte greu să pregăteşti un lot olimpic, mai ales că sponsorii sunt foarte puţini. Criza financiară îşi spune cuvântul. Comitetul Sportiv Român este alături de noi, dar cred că judo-ul românesc ar trebui ataşat între sporturile cu pondere. Nici să rămâi acasă nu e o soluţie. Dacă nu obţii puncte în calificări, nu participi la Jocurile Olimpice”, a declarat Bercean.

Acesta s-a arătat surprins de distincţia primită din partea Uniunii Europene de Judo, a doua pentru el după cea obţinută în urmă cu doi ani, şi a anunţat obiectivele lotului naţional al României la ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Londra. “A fost o veste fenomenală pentru mine. Acest titlu ar onora orice antrenor din judo sau de la orice altă ramură sportivă. Am fost uimit, mai ales că am concurat împotriva unor tehnicieni prestigioşi. Am mai primit o asemenea distincţie în 2008. În privinţa Jocurilor Olimpice, momentan suntem în procesul calificărilor, dar avem şanse reale la două-trei categorii. Nu concep o participare la Olimpiadă fără a câştiga o medalie. Ne-am dori o clasare pe locurile 5-7, dar asta ar însemna să avem un an 2011 foarte bun”, a conchis Florin Bercean.

Sub comanda sa, “judokanele” Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioru (57 kg) au fost medaliate cu aur la Campionatul European desfăşurat în primăvară la Viena, în Austria. La “Mondialul” din Tokyo, Alina Dumitru a adus delegaţiei române medalia de bronz.

Etichete
Comenteaza