Fotbal pe burta goală: „Cei care ne fac mercenari să ştie că n-am luat nici un leu de la «U»!”

Fotbal pe burta goală: „Cei care ne fac mercenari să ştie că n-am luat nici un leu de la «U»!”
Viorel Dinu se arată dezamăgit de reacţia unor suporteri care l-au acuzat pe el şi pe colegii săi că au venit la Cluj doar pentru a-şi umple buzunarele.

Cu un lot încropit în mare grabă, Universitatea a avut un start de campionat neaşteptat de bun. „Studenţii" se află pe locul nouă în clasament, cu şapte puncte acumulate, însă situaţia financiară a clubului a rămas dramatică. Viorel Dinu, marcator în succesul cu Viitorul Constanţa, dar şi în remiza de la Turnu Severin, le-a transmis fanilor să vină alături de echipă, oferind un argument greu de combătut: „Jucăm doar pentru „U", că bani nu primim oricum!"

Universitatea se află la mijlocul clasamentului în Liga I, dar pluteşte în subsol când vine vorba de media spectatorilor de pe teren propriu. Echipa care strângea în sezonul trecut o medie de 6000 de oameni pe Cluj Arena a ajuns să fie depăşită la capitolul audienţei de Concordia Chiajna, CS Severin sau CSMS Iaşi. Fanii se află în conflict deschis cu noua şi vechea conducere, cerând, pe rând, demisia Anamariei Prodan, plecarea lui Ioan Mărginean din acţionariat, dar şi vânzarea clubului către un alt investitor.

Viorel Dinu crede că fotbaliştii au căzut la mijloc în acest conflict şi-i anunţă pe fani că greşesc atunci când aplică titulara de mercenari actualilor fotbalişti. „Din câte ştiu eu, un mercenar e acela care vine şi luptă pentru bani, iar dacă nu-i primeşte îşi ia tălpăşiţa şi pleacă în secunda doi. Dacă urmăriţi parcursul de până acum al echipei se poate spune orice despre noi, dar nu că suntem mercenari. Nu am primit nici un leu în ultimele două luni, nici vorbă de prime şi nici nu există vreo perspectivă că lucrurile s-ar putea îmbunătăţi. Cu toate astea, noi am reuşit să adunăm şapte puncte în cinci meciuri şi am pierdut doar cu primele două clasate. Dacă mă întrebi pentru ce jucăm, îţi răspund foarte simplu: pentru „U"! Asta e situaţia, fotbaliştii de acum joacă doar pentru club, pentru că de bani nu poate fi vorba. Nu sunt ipocrit, ar fi senzaţional să putem spune că suntem plătiţi şi avem siguranţă financiară, dar până una alta ne facem datoria cât de bine putem şi pe burta goală, cum se spune", a rezumat Viorel Dinu (32 de ani), fotbalist care a venit în această vară de la Concordia Chiajna.

În ciuda situaţiei dramatice în care se află clubul din punct de vedere financiar, atacantul spune că nu regretă alegerea făcută şi trage speranţe că la meciul următor, cu FC Braşov, să vadă mai mulţi fani în tribune. Dinu spune că cele întâmplate la Severin, când „studenţii" au scos un punct eroic în doar opt jucători de câmp, au contribuit mult la unitatea lotului. „Citeam anul trecut că „U" joacă acasă cu 7-8-10 mii de oameni în tribune. Mi-ar plăcea foarte mult să simţim şi noi susţinerea publicului. Am zis şi mai înainte, e nedrept să ne facă mercenari. Dacă am avea şi suporterii lângă noi atunci am avea şi o motivaţie în plus, dacă salariile tot nu le luăm. Cu Braşovul e obligatoriu să câştigăm. Condiţiile de la Severin ne-au întărit, ne-au unit şi mai mult. Ştii ce e interesant? În vestiar nimeni nu vorbeşte despre bani, nu ne plângem, ne facem treaba cât de bine putem. Aş vrea ca lumea să ştie asta", a mai spus atacantul Universităţii.

Viorel Dinu a venit la „U" în această vară de la Concordia Chiajna şi a marcat două goluri în tricoul alb-negrilor, cu Viitorul şi CS Severin. Universitatea va juca luni, pe Cluj Arena, împotriva Braşoului lui Ionuţ Badea. Meciul este programat de la ora 19:00, în direct la Dolce Sport.

1500 urma să incaseze

fiecare jucător de la CS Severin în cazul unei victorii cu „U".

3000 de euro

era prima de joc obişnuită pentru fiecare fotbalist al Universităţii la meciurile de acasă în sezonul trecut.

 

Etichete
Comenteaza