Francois Delecour a câştigat Raliul Clujului

Francois Delecour a câştigat Raliul Clujului
Echipajul Francois Delecour / Dominique Savignoni a câştigat Transilvania Rally, la clasa 2, respectiv în clasamentul general (clasele 1-10). Competiţia a reprezentat cea de-a patra etapă a campionatului Naţional de Raliuri.

Câştigătorii au încheiat concursul, probele speciale având o lungime de 137,1 km, cu timpul general de 1:14:46,8.

Pe podium la general şi la clasa 2 au mai urcat David Botka şi Peter Mihalik - 1:15:12,1, respectiv Dan Girtofan şi Adrian Berghea - 1:15:22,4.

Dintre echipajele clujene cel mai bine s-au clasat Marco Tempestini / Lucio Baggio, pe locul 5.

La echipe s-a impus E.S.D. Rally Team, urmată de BCR Leasing R.T., respectiv de Napoca Rally Academy.

Ediţia din acest an a Transilvania Rally a fost marcată de accidentul mortal survenit ieri, la Dângău, când maşina echipajului Florinel Tincescu / Iulian Nicolaescu a ieşit în decor, accidentând mortal un spectator în vârstă de 73 de ani.

Tot ieri echipajul Kohazi Karoly şi Soos Istvan şi-a avariat serios maşina, cei doi fiind transportaţi la spital. În urma impactului Kohazi şi-a pierdut pe moment cunoştinţa, dar şi-a revenit în momentul când echipa SMURD a ajuns la el. Pilotul urmează să fie supus unui control neurologic.

Pe de altă parte, organizatorul Bogdan Marişca, alături de Sebastian Itu, de la Napoca Rally Academy, au abandonat concursul, după ce maşina le-a luat foc. Incidentul a suvernit altor probleme tehnice pe care le-au avut cei doi, atât la antrenamentele dinaintea competiţiei, cât şi la proba specială de vineri seară de la Polus.

Comenteaza