Ganea încearcă imposibilul la „U". Primul mesaj al fanilor: „Respectul se câştigă"

Ganea încearcă imposibilul la „U
Ionel Ganea a fost prezentat oficial ca antrenor, însă fanii echipei nu au uitat un incident petrecut în toamnă care l-a avut în prim plan pe fostul atacant, la acea vreme observator LPF.

Ionel Ganea a luat vineri pulsul Universităţii Cluj, echipă pe care încearcă să o salveze de la retrogradare. Pe lângă obişnuitele aprecieri de „început de drum", a avut şi o discuţie cu câţiva reprezentanţi ai fanilor. Aceştia i-au reproşat un incident petrecut în toamnă, la meciul dintre CS Severin şi CFR Cluj, când „Ganezul", la acea vreme observator al Ligii Profesioniste de Fotbal, le-ar fi interzis suporterilor olteni să intre cu un banner de susţinere pentru Universitatea şi care avea inscripţia „Respect"U"l se câştigă, nu se cumpără". Actualul antrenor spune că nu el a fost cel care a interzis acel mesaj.

„N-a fost decizia mea, a fost hotărârea luată de reprezentanţii jandarmeriei; puteţi să-i sunaţi şi să-i întrebaţi", a motivat Ganea. Răspunsul unui fan a fost însă prompt: „Pentru început nu veţi avea parte de susţinerea noastră totală. NU uitaţi, domnule Ganea, că respectul se câştigă!", i-a transmis suporterul. După conferinţa de presă, noul antrenor a zăbovit 10-20 de minute la o discuţie informală cu mai mulţi membri ai galeriei, cărora le-a cerut sprijinul pentru proiectul la care s-a înhămat. Noul antrenor a fost laconic în declaraţiile referitoare la locul şi persoana cu care a negociat semnarea contractului cu „U" Cluj. Cu toate astea, Ganea s-a declarat convins că va avea posibilitatea să-şi construiască o echipă destul de puternică pentru a se bate pentru evitarea retrogradării, o misiune destul de dificilă având în vedere situaţia materială precară a clubului.

„Cunosc situaţia de aici, este una, să zic aşa, neplăcută. Sper ca experienţa mea de fost jucător să mă ajute. Sunt foarte conştient că presiunea e foarte mare pentru mine, dar asta nu mă sperie. Fiecare om este conştient când îşi alege un drum în viaţă. Nu am venit aici pentru bani, am acceptat condiţiile clubului. Dacă era să pun banii pe primul loc, astăzi nu aş fi fost aici. Vreau să contruiesc o echipă cu care să evităm retrogradarea. Am să aduc jucători pe posturile pe care va fi nevoie. Consider că relaţia cu fanii este foarte importantă; avem nevoie de ei şi sperăm să ne susţină. Nu ştiu cine conduce clubul, am discutat la Bucureşti cu un reprezentant al acţionarului, cam asta vă pot spune", a declarat fostul mare internaţional, rămas în memoria românilor mai ales pentru golul marcat împotriva Angliei, la Euro 2000, dar şi pentru desele „ieşiri în decor" care au culminat cu conflictul fizic pe care l-a avut cu asistentul Dorin Mudura.

Ganea va fi ajutat în pregătirea echipei de Gheorghe Barbu, fostul antrenor de la „U" II, unde a colaborat cu majoritatea tinerilor care compun acum lotul primei echipe. Barbu a spus că Universitatea are nevoie de jucători cu experienţă, mulţi dintre cei tineri fiind prea „cruzi" pentru duelurile din Liga I. „Este o situaţie ingrată, am văzut blazarea jucătorilor. Îi ştiu pe toţi, mai ales pe cei tineri. Vreau să-l ajut pe Ganea şi clubul pe care îl iubesc. Sper să nu supăr pe nimeni, dar, cu lotul actual, şansele să ne salvăm sunt egale cu zero! Trebuie să mai aducem jucători şi să ne îndeplinim obiectivul. Din punct de vedere fizic, unul sau doi jucători ar rezista în Liga I. Ca talent, ar rezista toţi. Sunt foarte talentaţi, asta e cel mai important", a spus Barbu. Staff-ul va fi completat cu Marius Popescu, fostul „principal", în timp ce Emil Szolomajer se va ocupa în continuare de pregătirea portarilor. Ganea va avea ocazia să-şi urmărească azi noii elevi la lucru în meciul amical împotriva echipei din Liga a III-a, FC Zalău. Partida va începe la ora 11:00 şi se va disputa la baza sportivă „Dan Anca".

Discuţii cu Dani Coman

„Voi încerca să aduc cinci-şase jucători cu experienţă la „U" Cluj", spunea vineri Ganea. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, unul dintre jucătorii contactaţi de acesta e tocmai Daniel Coman, portarul intrat în disgraţie la FC Vaslui şi care de o lună se antrenează prin parcuri din cauză că nu a acceptat rezilierea contractului. „S-a vorbit cu Dani şi ne-a transmis că ia în calcul o asemenea variantă, mai ales că e prieten cu Ganea", a spus o persoană din anturajul clubului clujean.

Etichete
Comenteaza