Ganea încearcă primele lovituri la „U": „Îi vrem pe Dani Coman şi Păcurar"

Ganea încearcă primele lovituri la „U
Ionel Ganea şi-a urmărit la lucru noii elevi în victoria din amicalul cu FC Zalău, scor 5-0, şi a tras o concluzie rapidă: echipa are nevoie de întăriri pentru a face faţă în Liga I.

La 24 de ore după ce a fost prezentat oficial, Ionel Ganea şi-a urmărit deja noua echipă la lucru în testul cu divizionara C, FC Zalău. „Studenţii" au învins la pas, 5-0, într-un meci în care au mai trimis mingea în bară de alte două ori, însă „Ganezul" nu a părut foarte încântat de ceea ce a văzut. Noul antrenor al „Şepcilor roşii" încearcă să întărească serios lotul până la plecarea în cantonamentul din Antalya şi a recunoscut că a luat legătura cu mai mulţi jucători cu experienţă. Doi dintre ei sunt Alex Păcurar şi Dani Coman, despre ultimul ZIUA de CLUJ anunţând vineri în exclusivitate că se află în atenţia Universităţii.

În testul cu Zalăul, „U" a aliniat două echipe diferite în cele două reprize. Dacă în prima parte „Şepcile roşii" au folosit o garnitură formată din jucători cu experienţă, iar scorul a devenit rapid 4-0, în actul secund au intrat pe teren fotbaliştii tineri, plus Muzac şi Iancu, iar meciul s-a echilibrat simţitor. Clujenii au mai înscris o singură dată, printr-un penalty transformat de Apostol Muzac la un fault comis asupra lui Octavian Ursu (18 ani). Ionel Ganea a evitat să vorbească despre actualul lot, având în vedere că se afla la primul contact cu echipa, dar a subliniat că e mare nevoie de întăriri. „Abia am venit, am învins cu 5-0, dar nu contează acest lucru. Încep să-i cunosc pe jucători ?i vă pot spune că avem foarte mult de muncă. În momentul în care nu po?i să alergi ?i nu stai bine din punct de vedere fizic, nu ai ce căuta la fotbal, nu în ziua de azi. Vom vedea ?i ce jucători mai putem aduce, care să vrea să vină şi să joace din plăcere la Universitatea Cluj", a spus „Ganezul". Acesta a confirmat informaţia legată de intenţia de a-l aduce pe Dani Coman la echipă sub formă de împrumut, dar a vorbit şi despre posibiliutatea ca Alex Păcurar să îmbrace din nou tricoul Universităţii. Păcurar a bifat în acest sezon prezenţe atât pentru „U", cât şi pentru ŢSKA Sofia, echipă de care s-a despărţit în această vară, astfel că el mai poate evolua doar la Cluj, conform regulamentelor FIFA care interzic unui fotbalist să joace la mai mult de două echipe într-un sezon. „Mi-aş dori să-l am pe Dani Coman la echipă, suntem prieteni, dar el are o situaţie mai complicată la Vaslui. Acolo depinde doar de ce vrea domnul Porumboiu, dacă-i va permite să vină împrumut. Cu Alex Păcurar n-am vorbit, mi s-a prezentat situaţia lui, rămâne de văzut. Cert e că avem nevoie de jucători", a spus fostul „internaţional".


Universitatea va pleca luni, 12 februarie, într-un cantonament de 10 zile în staţiunea Belek, din regiunea Antalya (Turcia), unde echipa va disputa patru sau cinci partide amicale. Până la plecarea în stagiul de pregătire, noul antrenor al echipei va încerca să contureze un lot care să-i permită să se bată pentru evitarea retrogradării. „O să mai vedeţi nume noi în această săptămână", a confirmat şi Ganea. În testul cu Zalăul, noul antrenor i-a urmărit la probe pe atacantul Dedu, ultima dată la FC Braşov, şi pe fundaşul central senegalez Sidney, venit de la FC Baia Mare.

În prima etapă a anului, Universitatea va întâlni acasă liderul Steaua Bucureşti. Partida e programată în week-end-ul 1-3 martie, pe Cluj Arena.

Interes pentru Florin Costea şi Dorel Stoica

„Există jucători care se antrenează prin parcuri, care nu au echipe. Noi vrem să le oferim posibilitatea să joace în Liga I, măcar până în vară, să atragă atenţia altor cluburi pentru un transfer. Ar fi o mutare benefică pentru ambele părţi", spunea Ganea la prezentare sa oficială la „U". Doi dintre fotbaliştii care se pliază pe această descriere şi pe care „Ganezul" ar încerca să-i aducă la „U" sunt Dorel Stoica şi Florin Costea. Cei doi olteni sunt liberi de contract de mai multe luni şi, conform informaţiilor noastre, au fost contactaţi deja de Ganea pentru un transfer la Cluj, măcar până în vară.

 

Etichete
Comenteaza