Grigoraş şi-a „schiţat” echipa pentru derby-ul cu „U” Cluj

Grigoraş şi-a „schiţat” echipa pentru derby-ul cu „U” Cluj
Antrenorul CFR-ului va ataca Universitatea Cluj din primul minut într-un sistem de joc 1-4-3-3 foarte ofensiv.

Petre Grigoraş promite că echipa sa va fi schimbată mult în bine până duminică, atunci când va juca derby-ul Clujului cu Universitatea. Antrenorul „feroviarilor" a pregătit o tactică ultra-ofensivă la meci şi va ataca din primul minut. Meciul dintre „U" şi CFR se va juca duminică, de la 21:30 şi va fi transmis în direct pe Digi Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

„Pentru noi e foarte bună pauza prilejuită de meciurile naţionalei", spunea Grigoraş după partida cu Corona Braşov, câştigată chinuit de CFR, cu 1-0, după ce portarul Mincă a apărat şi o lovitură de la 11 metri pe final. Imediat, echipa a intrat în cantonament la Poiana Braşov şi după 10 zile de pregătire intensă, Grigoraş anunţă „revirimentul". „Sunt foarte mulţumit şi sunt convins că vom arăta mult mai bine încă de la primul meci, cel cu Universitatea Cluj. Jucătorii au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut în această perioadă. Suntem departe de primele locuri, dar sper să ajungem în curând în prima parte a clasamentului. Pe mine nu m-au îngrijorat neapărat rezultatele din ultima perioadă, ci jocul. Aici au fost mari probleme, la joc, la exprimarea din teren", a spus tehnicianul „feroviarilor".

Acesta e tentat să înceapă derby-ul cu Universitatea Cluj cu o partitură ultra-ofensivă, într-un sistem 1-4-3-3 croit strict pe atac. Rui Pedro a fost retras la mijlocul terenului şi el va dirija întreg jocul CFR-ului, preluând sarcinile unui coordonator, urmând a fi susţinut de Obiora şi Voiculeţ, iar în faţă „Grig" va miza pe un trident format din Deac, Tade şi Batin. Şi în defensivă lucrurile sunt clare în acest moment şi dacă nu vor interveni accientări, linia de fund va fi alcătuită din Velayos, Cadu, Piccolo şi Camora. Poarta va fi asigurată de Felgueiaras, cu condiţia ca acesta să se recupereze sută la sută după o entorsă la gleznă suferită în urmă cu mai mult timp.

Echipa de start a CFR-ului în partida cu "U" Cluj, programată duminică, 15 septembrie, ar putea arăta astfel: Felgueiras- Velayos, Cadu, Piccolo, Camora - Obiora, Pedro, Voiculeţ - Deac, Tade, Batin.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR se va disputa duminică, pe Cluj Arena, de la ora 21:30. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport şi va putea fi urmărită în format live-text pe ziuadecj.ro.

Are alternative

1-4-3-3 e sistemul preferat al tehnicianului de la CFR, pe care l-a implementat la toate formaţiile pe care le-a pregătit. Acesta a şi recunoscut că e adeptul fotbalului spectacol, dar la CFR are şi varianta unui 1-4-2-3-1, sistem pe care l-a încercat în pregătire.

 

Comenteaza