Helmut Duckadam a lăsat în testament dorința de a fi incinerat

Helmut Duckadam a lăsat în testament dorința de a fi incinerat

Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”, s-a stins din viață luni, 2 decembrie, la Spitalul Militar din București, unde era internat de săptămâna trecută. 

Fostul portar a murit la doar 65 de ani, tragedie care a luat pe nepregătite lumea fotbalului românesc. Supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, Helmut Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor.

La scurt timp după răspândirea veștii în spațiul public, familia sa a transmis că trupul neînsuflețit va fi depus la Arena Națională, unde marți, începând cu orele 14:00, la sector VIP, cei dornici își pot lua "adio" de la el. 

Soția lui Helmut Duckadam a anunțat că trupul lui va fi incinerat. Alexandra Duckadam a anunțat că soțul ei lăsase în testament dorința de a fi incinerat, iar familia a hotărât să îi respecte această dorință.

De asemenea, soţia lui Duckadam ar fi rugat pe toată lumea să respecte decizia. Mesajul a fost transmis cu puțin timp înainte de miezul nopții, prin intermediul lui Radu Naum, în cadrul emisiunii Fotbal Club, potrivit digidport.ro

Helmut Duckadam și-a schimbat religia pentru actuala soție, Alexandra, devenind ortodox. Înainte de nuntă era evanghelist, iar soția sa era ortodoxă, dar pentru a putea face nunta cei doi s-au decis să devină greco-catolici. În timp ce se pregăteau de nuntă, marele sportiv a aflat că nu are voie să facă nunta decât dacă este văduv, conform tradițiilor greco-catolice.

„Singura soluție era să merg la ortodocși, unde îi cunoșteam pe toți preoții. Pentru că în 2004, la alegerile din 2004, Gigi Becali hotărâse să facem donații la biserică și doar în Arad am făcut donații la 107 biserici. Deci, îi cunoșteam pe toți preoții ortodocși', povestea el la Kanal D, citează viva.ro

Practica incinerării a fost interzisă de BOR la data de 15 iunie 1928, hotărârea fiind reconfirmată la 20 februarie 1933. Astfel, din mărturiile istorice şi arheologice reiese că Biserica a practicat înmormântarea de la începuturile sale, până în prezent. Hotărârea nu a mai suferit modificări deoarece reprezintă punctul de vedere oficial al BOR şi în prezent, notează adevarul.ro.  

Comenteaza