Îmblânzirea “tigrilor”: “U” Mobitelco – BC Mureş 74-72

Îmblânzirea “tigrilor”: “U” Mobitelco – BC Mureş 74-72
Campioana “U” Mobitelco a câştigat ieri, într-un final teribil, primul meci din sferturile de finală ale Diviziei A la baschet masculin, 74-72 cu BC Mureş. Seria, care se va decide în maxim cinci partide, continuă astăzi, la ora 20:00, tot la Cluj-Napoca.

Sala Sporturilor nu a fost plină ca în anii trecuţi nici de această dată, dar prima confruntare a fost cu noroc pentru "U" Mobitelco. Tehnicianul campioanei, Marcel Ţenter, şi-a avertizat jucătorii că îşi vor face singuri viaţa grea dacă vor începe poticnit, iar mesajul său a fost recepţionat: a fost 18-16 pentru clujeni după primul sfert. Mai dificil s-a dovedit, în schimb, actul secund, când Watson şi Dumitru au punctat pentru 20-23 (min. 15). Krstanovic a restabilit instant egalitatea, acelaşi Watson a lovit de la "trei", pe când la celălalt panou Dykes s-a pripit inexplicabil tocmai la linia liberelor. Întâlnirea a continuat într-un ritm alert, dar la pauza mare "tigrii" au păstrat un avans de o posesie: 33-35.

"Alb-albaştrii" au punctat în două rânduri la reluare şi Ţenter a cerut time-out (33-39, min. 22). Clujenilor nu le-a ieşit mai nimic, scorul a luat proporţii (40-50, min. 27), însă nimic nu era decis (47-52). Execuţia lui LaGrange a readus publicul la viaţă şi finalul a devenit unul de care pe care, predominând tocmai transformările de la distanţă ale clujenilor. Şansa le-a zâmbit până la urmă "studenţilor", care au pornit cu dreptul şi au 1-0 la general în lupta cu Mureşul. Cu numai 18 puncte înscrise, Zoran Krstanovic a fost cel mai bun om al clujenilor.

 

 

Etichete
Comenteaza