ÎNTOARCEREA ACASĂ “Generaţia de Aur” vine la inaugurarea Cluj Arena. Pojar va juca pentru “U”! VIDEO

ÎNTOARCEREA ACASĂ “Generaţia de Aur” vine la inaugurarea Cluj Arena. Pojar va juca pentru “U”! VIDEO
Hagi, Popescu, Dulca sau Selymes au confirmat deja prezenţa la meciul cu Kuban Krasnodar, în care Cristi Pojar va evolua câteva minute pentru Universitatea.

Fotbalul se întoarce lângă Parcul Central. În mai puţin de o săptămână, Universitatea va juca primul meci după aproape trei ani în centrul Clujului. La "amicalul" cu ruşii de la Kuban Krasnodar au fost invitaţi mai mulţi membri ai "Generaţiei de Aur", în frunte cu Gică Hagi sau Gică Popescu, dar şi oficialităţi ale Ligii şi Federaţiei. Cristi Pojar a acceptat să îmbrace din nou echipamentul care i-a marcat întreaga carieră de jucător, urmând să evolueze preţ de câteva minute pentru "U".

Peste şase zile, Cluj Arena va găzdui primul meci de fotbal din istorie. Universitatea va inaugura noul stadion cu un amical contra ruşilor de la Kuban Krasnodar, revelaţia sezonului din Rusia. Oficialii Universităţii se pregătesc de zor pentru meciul care va marca revenirea acasă, după mai bine de un an de plimbări prin Ardeal. Finanţatorul Florian Walter a dezvăluit că a transmis invitaţii pentru mai multe personalităţi marcante din fotbal, printre care şi membrii "Generaţiei de Aur". "Vor fi prezenţi, foarte probabil, Gică Hagi, Tibi Selymes, Cristi Dulca, un mare prieten al Universităţii, dar şi alţi mari fotbalişti ai "Generaţiei de Aur" care au fost colegi cu Dan Petrescu la echipa naţională. E un moment extrem de important pentru istoria Universităţii şi vrem să-l pregătim ca atare", a declarat Florian Walter pentru ZIUA de CLUJ.

Meciul cu Kuban Krasndoar va coincide şi cu retragerea lui Cristi Pojar de la Universitatea. Acum antrenor secund al ruşilor, Pojar - omul care a evoluat întreaga carieră doar la "U" - şi-a dat acceptul să joace câteva minute pentru formaţia clujeană. "Acolo e treaba lor, a antrenorilor. Noi ne-am bucura foarte tare dacă Cristi va juca câteva minute pentru «U», noi am organizat acest meci şi pentru el. Vor discuta ei între ei, antrenorii, şi apoi vor decide. Poate va dori şi Dan să intre câteva minute la Kuban. Va fi un spectacol adevărat", a mai spus Walter. Finanţatorul Universităţii crede că momentul revenirii acasă trebuie tratat cu maximă atenţie, mai ales că presiunea stadionului va deveni mult mai apăsătoare. "E un moment special, tocmai de aceea trebuie să-l tratăm cu atenţie pe viitor. După atâta vreme în care am jucat practic doar în deplasare, acum vom avea de suportat presiunea tribunelor, a miilor de suporteri şi spectatori. Am văzut cu toţii cum a clacat Petrolul la primul meci pe «Ilie Oană», cu 15.000 de oameni în tribună. Noi avem o echipă mult mai matură şi mai închegată, dar tot trebuie să fim atenţi, mai ales la meciul cu FC Braşov, primul oficial pe care-l jucăm aici. Ne bucurăm, în primul rând, pentru suporteri, care nu vor mai fi nevoiţi să facă sute şi mii de kilometri. Au făcut sacrificii enorme, din toate punctele de vedere, şi dorim să-i răsplătim printr-un joc cât mai bun", a mai spus Walter. Lotul echipei Kuban Krasnodar, dar şi o parte a invitaţilor vor ajunge la Cluj în cursul zilei de luni.

13.000 de bilete deja epuizate

Oficialii Universităţii Cluj au anunţat că jumătate din cele 26.000 de bilete scoase la vânzare
pentru meciul cu Kuban Krasnodar, de marţi, 11 octombrie, au fost epuizate deja. "Am vândut deja aproximativ 13.000 de bilete. Există un interes extraordinar pentru acest eveniment, aşa cum ne-am aşteptat. Nu va trece multă vreme până când vom putea anunţa că jucăm cu casa închisă", a spus Cosmin Irimieş, directorul executiv al clubului. Tichetele se pot achiziţiona de la următoarele locaţii: sediul clubului (str. Bună Ziua nr. 34-36), Iulius Mall, Polus Center, Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Sporturilor "Horia Demian", Cinema "Florin Piersic" şi de la standurile special amenajate în zona Cluj Arena, în apropierea Parcului Central.

 

Comenteaza