Învinsă în debutul sezonului: "U" BT Mobitelco a clacat la Oradea

Învinsă în debutul sezonului:
Calificaţi în sferturile de finală ale Cupei României, "studenţii" clujeni sperau să înceapă cu dreptul şi campionatul.

CSM Oradea şi-a adjudecat trei din cele patru sferturi ale partidei, câştigând în final cu 76-68. În etapa următoare, clujenii vor primi vizita Energiei Rovinari.

"Ne-am antrenat toată săptămâna, sperăm să învingem la Oradea, dar trebuie să fim atenţi, au câţiva jucători foarte buni", au spus la unison baschetbaliştii de la "U" BT Mobitelco, înaintea debutului Ligii Naţionale la baschet. "U" a jucat în deplasare cu CSM Oradea şi, cum era de aşteptat, n-a avut deloc viaţă uşoară. Partida a început echilibrat, dar gazdele şi-au adjudecat primul sfert cu un mic avantaj, 15-13. Clujenii au stat aproape, au presat şi au încercat să revină pe tabelă, însă orădenii s-au distanţat şi au câştigat sfertul al doilea cu 24-19. După pauză "U" şi-a revenit şi a dat impresia că poate chiar să se impună, reuşind un sfert trei mult mai bun decât primele, acesta fiind adjudecat cu 20-15. Ultima parte a meciului a aparţinut tot gazdelor care s-au impus în final cu 76-68. Cel mai bun om al orădenilor a fost Nicoară, autor a 20 de puncte şi 10 recuperări, acesta fiind urmat de Markovic, marcator a 19 puncte şi Franklin, autor a 15 puncte. De la "U" BT Mobitelco s-a remarcat Hargrove, cu 21 de puncte înscrise, urmat de Kuburovic, cu 15 puncte şi de Sparks, autor a 10 reuşite. Cuic a înscris 8 puncte, a bifat 11 recuperări şi a dat 7 pase decisive.

"U" şi CSM Oradea s-au întâlnit de opt ori în sezonul 2012-2013. În faza regulată victoriile au fost împărţite, în cupă s-a impus "U", dar în play-off a câştigat CSM Oradea. Oradea a bifat cinci victorii în faţa Universităţii într-un singur sezon după ce în precedentele şapte a învins-o de două ori în 14 partide oficiale.

În pregătire, cele două formaţii s-au duelat la Sibiu, câştig de cauză având "U" Mobitelco, care s-a impus cu 76-70. În etapa a doua a Ligii Naţionale, "U" BT Mobitelco va primi vizita Energiei Rovinari. Meciul se va juca miercuri, 9 octombrie.

Explicatie foto: Hargrove (foto dreapta) a înscris 21 de puncte la Oradea, dar "U" a fost învinsă

 

 

Comenteaza