Italia şi Spania merg în “sferturile” EURO 2012

Italia şi Spania merg în “sferturile” EURO 2012
“Squadra Azzura” şi campioana europeană şi mondială Spania s-au calificat la rândul lor în sferturile de finală ale EUR0 2012 după ce luni au învins reprezentativa Irlandei (2-0) şi pe cea a Croaţiei (1-0) în ultimele partide din cadrul grupei C.

Italienii lui Cesare Prandelli au deschis scorul aproape de finalul primei reprize prin Cassano. Acelaşi atacant a fost blocat de Dunne în startul actului secund (48), iar goalkeeperul Given a respins şutul lui Di Natale (54). Irlandezii au replicat timid, prin Andrews, cu o execuţie de la peste 20 de metri, dar Buffon nu a avut emoţii nici de această dată (60). Acţiunile s-au mutat rapid la celelalte buturi, unde Pirlo a trimis razant cu transversala (68). Andrews a semnat de această dată cea mai importantă ocazie a Irlandei, dar trasorul său din lovitură liberă a fost respins de portarul "Squadrei Azzura" (79). Ghinionul nu l-a ocolit pe final, când irlandezul a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben şi formaţia sa nu a mai rezistat. Drept dovadă, Balotelli a punctat în ultimul minut al jocului cu o reluare elegantă pe spate, iar Italia merge mai departe.

În celălalt meci al grupei, Torres a semnat o dublă ocazie pentru Spania, mai întâi în minutul 5, când a trimis alături balonul receptat din corner de la Xavi, după care a tras din unghi, iar Pletikosa a respins (23). Portarul croat s-a evidenţiat mai apoi şi la şutul lui Sergio Ramos (24). Nici Silva nu a reuşit să perforeze poarta Croaţiei, iar prima repriză s-a încheiat cu scor "alb". În partea secundă Casillas a avut un reflex providenţial la şutul lui Rakitic şi tabela a rămas intactă (59). Când partida părea să se îndrepte spre un rezultat de egalitate, Iniesta l-a servit pe Navas în faţa porţii, iar acesta din urmă a îndeplinit formalitate (89). Ieri s-au jucat ultimele meciuri din faza grupelor, Anglia - Ucraina, respectiv Suedia - Franţa.

(D.S.)

 

 

Etichete
Comenteaza