Jandarmeria a „dat-o în bară": Spectatorul care a intrat pe gazon la „U" - Steaua e fan al bucureştenilor VIDEO

Jandarmeria a „dat-o în bară
Personajul care a pătruns pe gazon la meciul dintre "U" şi Steaua, din urmă cu o săptămână, apare într-o înregistrare pe Youtube în care-i cere lui Gigi Becali să-l ia la echipă şi-şi declară dragostea pentru culorile "roş-albastre". A doua zi după partida de pe Cluj Arena, gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj explica prin intermediul unui comunicat că individul era suporter al Universităţii.

"De asemenea, în minutul 19, partida de fotbal a fost întreruptă ca urmare a pătrunderii pe suprafaţa de joc a unui suporter al echipei F.C. Universitatea Cluj. Suporterului M.M.V., de 26 de ani din judeţul Sălaj, i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc", este comunicatul sec al Jandarmeriei apărut imediat după partida de pe Cluj Arena. Realitatea contrazice, însă, flagrant instituţia care veghează pentru liniştea cetăţeanului. Fanul care a pătruns pe teren este stelist, se numeşte Mircea, îşi spune "blondu - interlopu", şi apare într-o înregistrare postată pe youtube cu două zile înaintea partidei de pe Cluj Arena, în care spune că e mare stelist şi vrea să joace la Steaua pentru a câştiga Liga Campionilor. "Domnu' Gigi Becali, dacă vrei să câştigi Liga Campionilor, să mă cauţi în Zalău. Îs Blondu' Interlopu', sau Becăm, că samăn cu el", spune fanul în materialul respectiv, preluat de pe portalul ztv.ro. Clipul a fost descoperit de fanii lui "U", care l-au postat pe forumul site-ului ucluj.ro. Înregistrarea o puteţi urmări mai jos:

Practic, evenimentele de la meciul dintre „U" şi Steaua au arătat o serie de deficienţe majore în procesul de comunicare al Jandarmeriei. Mai întâi, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Anda Pop, a declarat, imediat după meci, că nu s-au folosit spray-uri lacrimogene în intervenţia jandarmilor din peluză. A doua zi a revenit cu un comunicat prin care a arătat că, totuşi, s-au folosit astfel de substanţe, dar numai pentru a calma spiritele, negând totodată că în acea locaţie ar fi existat copii. Realitatea i-a contrazis din nou pe oficiali Grupării de Jandarmi. Tatăl unui băieţel în vârstă de 7 ani a povestit pentru ZIUA de CLUJ, la două zile după incident, cum atât el, cât şi fiul său, au fost sprayaţi de către „forţele de ordine". Laurenţiu Sălăjan a depus plângere penală, cerând pedepsirea celor vinovaţi.

Jandarmeria a amendat o serie de suporteri după evenimentele de la „U" - Steaua, dar şi clubul gazdă. „U" a primit o sancţiune de 10.000 de lei pentru deficienţe organizatorice. De asemenea, clubul clujean a fost „ars la buzunare" şi de Liga Profesionistă de Fotbal, comisia de disciplină dictând o amendă de 40.000 de lei, plus două partide cu porţile închise. Oficialii „Şepcilor roşii" au atacat cu recurs decizia Ligii.

 

Etichete
Comenteaza