Jandarmii cer fair-play supoterilor în următorul sezon de fotbal

Jandarmii cer fair-play supoterilor în următorul sezon de fotbal
Jandarmii clujeni fac un apel către suporteri, o dată cu începerea campionatului naţional de fotbal, ca aceştia să se manifeste „în limitele legalităţii".
">

Jandarmii le cer suporterilor să respecte regulile de folosire a arenelor sportive, între care să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la tulburarea a ordinii publice, să nu introducã în arena sportivã inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen, şi să nu arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucãtorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine, cu obiecte ori substanţe corozive. Suporterilor li se cere totodată să nu escaladeze gardurile care delimiteazã spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor şi să nu se caţere pe gardul care delimitează spaţiul de joc de tribună. Suporterilor li se interzice şi să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte şi să nu distrugă mobilierul. „Totodată spectatorii trebuie să ştie că anumite fapte săvârşite cu ocazia desfăşurării unei competiţii sau a unui joc sportiv sunt infracţiuni. Astfel constituie infracţiuni, între acestea pătrunderea în arena sportivă a unei persoane căreia i s-a interzis accesul sau opunerea cu violenţă faţã de personalul de ordine şi siguranţă", arată purtătorul de cuvânt al jandarmeriei clujene, Ilie Milici.

Un număr de şase suporteri ai CFR Cluj şi alţi 13 suporteri ai Universităţii Cluj vor urmări în următorul sezon meciurile echipei favorite doar la televizor, având în vedere că accesul lor la orice meci de fotbal este interzis.

Comenteaza