Liderul Grupei A, prea puternic pentru "studenți". U-BT a pierdut meciul cu Prometey

Liderul Grupei A, prea puternic pentru "studenți". U-BT a pierdut meciul cu Prometey
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României a fost învinsă în penultimul joc din grupele EuroCup, scor 96-87.

Oaspeții au început furtunos meciul, cu un parțial de 13-0. Leo Meindl a deschis contul "studenților" cu o aruncare de trei puncte, iar U-BT a început revenirea. Treptat, clujenii au echilibrat jocul, iar după primele 10 minute diferența era de doar două posesii în favoarea ucrainenilor, 28-22.

Partida a continuat după același scenariu și în sfertul secund. Campioana României a forțat egalarea, însă de fiecare dată când reușea să se apropie, Prometey mărea din nou ecartul. După ce finalul sfertului a fost unul tensionat din cauza deciziilor arbitrilor, tabela din BT Arena indica un avantaj de 5 puncte pentru ucraineni la pauză, 51-46.

După revenirea pe parchet, Karel Guzman a reușit două slam dunk-uri spectaculoase, care au ridicat spectatorii în picioare. Elevii lui Mihai Silvășan au avut parte de momente bune în minutele ce au urmat și au ținut aproape de oaspeți. Cu Stipanovic "on fire" și cu o susținere puternică din tribune, "studenții" au încheiat cel de-al treilea sfert la doar două puncte în spatele celor de la Prometey, 72-70.

Ultimele 10 minute au fost deschise cu o aruncare de la mare distanță a lui Bircevic, iar U-BT Cluj prelua conducerea pentru prima dată. Totuși, eforturile gazdelor s-au dovedit a fi în zadar. Pe final de meci, baschetbaliștii de la Prometey au fost mai concentrați și au rueșit să se impună, scor 96-87.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Emi Cățe (17 puncte, 5 recuperări), urmat de Andrija Stipanovic (14 puncte, 4 recuperări) și Nemanja Gordic (12 puncte, 3 pase decisive).

Comenteaza