Lotul olimpic de judo se mută o lună la Cluj, de săptămâna viitoare

Lotul olimpic de judo se mută o lună la Cluj, de săptămâna viitoare
11 antrenamente pe săptămână pentru lotul olimpic de judo al României; ultima parte a cantonamentului se mută la Cluj.

Judoka pregătite de clujeanul Florin Berceanu sunt în cantonament în Poiana Braşov până la sfârşitul acestei luni, iar din 26 iunie, timp de o lună, acestea se vor pregăti la Cluj.

"Am început procesul de modelare a sportivelor pentru JO de la Londra, astfel încât fiecare sportivă să aibă ziua ei de vârf la fel cum vor intra în competiţie. Avem 11 antrenamente pe săptămână, în care executăm şi exerciţii de forţă sau alergare uşoară. Ultima parte a pregătirii o vom susţine la Cluj şi vom trece de la antrenamentele pe volum la cele pe intensitate, vom lucra pe viteză şi sper ca forma sportivă de la Jocurile Olimpice să se suprapună cu zilele de studiu", a declarat antrenorul Florin Berceanu, pentru site-ul clubului sportiv Universitatea Cluj.

În 25 iulie sportivele vor pleca de la Cluj la Londra, pentru olimpiada care are loc între 27 iulie şi 12 august. Judoka clujeană Corina Căprioru, declarată în 2010 sportiva anului la Cluj, va concura în 30 iulie. Alina Dumitru este campioană olimpică en-titre la categoria 48 de kilograme.

Comenteaza