Mai multe documente şi două unităţi de calculator, ridicate din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu

Mai multe documente şi două unităţi de calculator, ridicate din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu
Mai multe documente şi două unităţi de calculator au fost ridicate, luni, de către anchetatori, din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu, descinderile făcute în instituţie de poliţişti din cadrul IPJ Gorj încheindu-se în jurul orei 13.00, după mai bine de cinci ore.

Ofiţerii care au participat la descinderi au dus spre maşinile Poliţiei două unităţi de calculator, doi saci negri plini cu documente şi o cutie din carton încăcată, de asemenea, cu acte ridicate de la Clubul Pandurii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anchetatorii nu au făcut nicio declaraţie, urcându-se în maşini şi plecând spre sediul IPJ Gorj.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Marin Condescu a precizat că nu ştie despre ce s-a întâmplat la club şi ce acte au ridicat anchetatorii, el menţionând că singurele informaţii pe această temă le are de la jurnaliştii care îl sună pentru a-i solicita puncte de vedere în legătură cu aceste percheziţii.

Condescu a menţionat că ridicarea calculatoarelor ar putea reprezenta o problemă pentru club dacă acestea sunt cele în care este ţinută evidenţa contabilă informatizată, Pandurii trebuind să transmită până marţi la UEFA o situaţie cu privire la starea financiară actuală.

"Marţi e ultima zi în care trebuie să le transmitem celor de la UEFA datele cu situaţia noastră financiară, să arătăm că nu avem datorii, că suntem cu plăţile la zi, nu le-am transmis până acum pentru că am fost ocupaţi cu jocurile din campionat şi din Europa League, iar până marţi urma să întocmim documentaţia respectivă, dacă poliţia ne-a ridicat calculatoarele sper să ne dea permisiunea să transmitem de la dânşii informaţiile care trebuie să ajungă la UEFA. Altfel, o să pierdem două milioane de euro şi probabil nu vom recupera niciodată aceşti bani", a menţionat Condescu.

Preşedintele CA de la Pandurii a mai precizat că nu va merge luni la nicio audiere la poliţie sau Parchet întrucât nu a fost contactat de nimeni în acest sens.

"Eu stau de vorba cu oricine este interesat să afle adevărul, dar conform procedurilor în asemenea situaţii trebuie să mă cheme. Nu m-a citat nimeni, deci nu pot să mă prezint acolo în asemenea condiţii", a spus Condescu.

Mai multe percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spălare de bani şi fals.

Descinderile au fost coordonate de Poliţia Gorj şi de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Târgu Jiu şi la vila pe care Marin Condescu o are în cartierul primăverii din oraş. Marin Condescu nu a fost găsit de anchetatori acasă, fiind plecat din Târgu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminică seară a disputat un meci la Constanţa, cu echipa Săgeata Năvodari.

La locuinţa lui Condescu se aflau una dintre fiice şi soţul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu poliţiştii despre percheziţia care este în curs de desfăşurare.

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, unde au mai fost făcute percheziţii şi în cursul verii. Percheziţii au loc, luni dimineaţă, şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, al cărei preşedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni.

Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

În cursul primăverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al clubului Pandurii, a depus trei plângeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerând clarificări asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentanţii CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcţia de preşedinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă şedinţă care vizează schimbarea acestuia din funcţie fiind programată la jumătatea acestei luni.

 

Comenteaza