Manea și Țucudean, din nou la Națională. “U” Cluj vine din urmă și dă un jucător la U19. La U21, doi jucători au "pedigriu" alb-negru

Manea și Țucudean, din nou la Națională. “U” Cluj vine din urmă și dă un jucător la U19. La U21, doi jucători au "pedigriu" alb-negru
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Campioana are trei jucători sub tricolor, doi la Naţionala mare şi unul la U19, selecționată unde trimite și Universitatea un fotbalist. La U21 niciuna dintre echipele clujene nu are reprezentanți, dar doi dintre componenți, Olimpiu Moruțan și Mihai Butean, au fost crescuți de "U".

Naționala lui Contra se pregătește de duelurile cu Lituania și Serbia, din Liga Națiunilor. După un start ratat, cu doar două puncte obținute, “tricolorii” speră la două partide care să îi propulseze pe primul loc în grupă. Jucătorii CFR-ului, Cristi Manea și George Țucudean au fost din nou convocați la lot, fiind oameni de bază în mandatul lui Cosmin Contra. Atacantul a fost chiar cel care a marcat golul ce a adus un punct României la Belgrad. Primul meci al Naționalei va fi împotriva Lituaniei, joi 11 octombrie, de la 21:45.

La echipa U21, Mirel Rădoi nu a convocat niciun fotbalist al echipelor clujene, dar în lotul “tricolorilor” mici se află doi clujeni, fundașul Mihai Butean, de la Astra Giurgiu și mijlocașul FCSB-ului, Olimpiu Moruțan. Ambii au fost crescuți de Universitatea Cluj, dar au plecat în 2016, când echipa a retrogradat în Liga a 3-a.

Naționala de tineret este ca și calificată la Campionatul European de anul viitor. Elevii lui Mirel Rădoi vor evolua împotriva Țarii Galilor, la Cluj-Napoca, vineri, 12 octombrie, de la ora 19, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Reprezentativa U19 a Românie se pregătește de două amicale cu Suedia, ultimele înaintea preliminariilor pentru Campionatul European din 2019. Din lotul convocat de Daniel Oprescu fac parte Claudiu Petrilă, de la CFR, și Florin Burghele, de la Universitatea Cluj. Atacantul a fost transferat în această vară la formația clujeană, dar nu a apucat încă să debuteze în alb și negru pentru echipa de seniori.

Primul amical dintre România și Suedia va avea loc la Buftea, vineri, 12 octombrie, de la ora 15.

Comenteaza