Maniera de arbitraj, decisivă în înfrângerea cu CSM Bucureşti. „Momentul cheie a fost faultul la bancă"

Maniera de arbitraj, decisivă în înfrângerea cu CSM Bucureşti. „Momentul cheie a fost faultul la bancă
Antrenorii baschetbaliştilor de la „U" Mobitelco acuză maniera de arbitraj a brigăzii Ciulin - Şerban - Negrea şi vorbesc despre un moment psihologic al partidei de duminică, terminată cu înfrângerea „studenţilor", 88-93, pe terenul CSM Bucureşti. Acum, cu patru etape rămase din sezonul regulat, „U" are nevoie de tot atâtea victorii pentru a prinde un loc bun în play-off.

Prima parte a sezonului se apropie de final, iar echipele îşi fac calcule pentru o poziţie favorabilă înainte de play-off.

După cum au arătat ultimele etape, liderul din acest moment, CSM Oradea, pare, în mod paradoxal, cea mai accesibilă formaţie pentru un duel în partea secundă a campionatului. „Studenţii" vor întâlni echipa bihoreană şi în penultima etapă a sezonului regulat, în deplasare, dar până atunci vor mai juca cu Energia Rovinari, Universitatea Craiova şi BCM Piteşti. Duminică, clujenii au pierdut la Bucureşti un meci în care au alergat aproape 33 de minute pentru a intra în avantaj, iar când păreau să aibă frâiele în mână au capotat. Unul dintre motivele eşecului e legat şi de maniera în care brigada de arbitri a judecat anumite momente, crede antrenorul secund Dorin „Bobo" Pintea, eliminat pe final după un schimb de replici cu Marius Ciulin. „Îmi cer scuze pentru această eliminare, este prima dată în cariera mea de antrenor sau jucător când păţesc aşa ceva, fără ca măcar să fiu avertizat. Totul a fost cauzat de maniera de arbitraj. Au dat nişte decizii greu de înţeles, cu toate că am atâţia ani în spate de jucător şi antrenopr. Totul a culminat cu atitudinea lui Ciulin (Marius Ciulin, unul dintre cei trei arbitri - n.red) care mi-a zis: „Bă, ţine-ţi gura!" Atunci mi-am ieşit din pepeni. Încă o dată îmi cer scuze, dar nu pot înţelege cum la un meci de seniori poţi fluiera opt abateri de paşi, parcă am fi la minibaschet. La fel au fost şi de partea cealaltă, atât că nu au fost fluierate", a declarat Pintea pentru site-ul oficial al clujenilor. „Principalul" Niksa Bavcevic a vorbit şi el despre faultul tehnic primit de banca „alb-negrilor", decizie care, crede croatul, a influenţat decisiv rezultatul meciului. „După o primă repriză mai slabă a noastră am făcut câteva schimbări şi am revenit în partea a doua. Momentul cheie a fost acel fault la bancă, noi am contestat faza la care Căruţaşu s-a agăţat de inel şi nu s-a acordat coşul nostru. Vom analiza această partidă", a spus Bavcevic despre jocul pierdut la Bucureşti.

Clujenii nu vor avea prea mult timp la dispoziţie pentru a cântări partida cu echipa din capitală, joi urmând să primească vizita Energiei Rovinari. Partida contra formaţiei oltene se va juca de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian".

 

Etichete
Comenteaza