Mesajul lui Ganea pentru „tricolori": „Jucaţi şi învingeţi pentru suporteri şi România!"

Mesajul lui Ganea pentru „tricolori
Ionel Ganea a prins din teren două victorii ale României împotriva Ungariei, iar fostul „internaţional" a prefaţat pentru ZIUA de CLUJ duelul din această seară.

România îşi joacă în această seară ultima şansă de calificare la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014. „Tricolorii" n-au mai învins Ungaria în meciurile oficiale de la „dubla" pentru „mondialul" asiatic, iar printre jucătorii care s-au regăsit atunci pe teren se afla şi Ionel Ganea, actualul antrenor al Universităţii. Fostul atacant a prefaţat duelul din această seară şi crede că forţa echipei lui Victor Piţurcă vine şi dinspre cei 55.000 de oameni anunţaţi pe „Naţional Arena".

În 90 de minute, România poate face un pas uriaş spre Brazilia. „Tricolorii" au nevoie de trei puncte cu Ungaria pentru a-şi continua drumul spre barajul ce duce spre Campionatul Mondial, iar meciul se anunţă extrem de dificil. Ionel Ganea, actualul antrenor al lui „U", s-a aflat pe teren în „dubla" de acum 12 ani, când românii au învins în ambele partide şi au ajuns la barajul cu Slovenia. Fostul atacant e convins că elevii lui Victor Piţurcă se pot impune deseară şi e de părere că forţa echipei va fi dată şi de suporteri. „Noi jucam în primul rând pentru suporteri, pentru cei din tribune şi pentru cei de acasă. Asta trebuie să facă şi actualii jucători ai României. Va fi un meci extrem de greu, pentru că ambele echipe îşi joacă ultima şansă, o înfrângere le e fatală şi lor, dar şi nouă. Am încredere în Victor Piţurcă, ştiu că-i poate mobiliza pe jucători", a spus „Ganezul".

Omul cu 19 goluri marcate în 45 de partide ca „internaţional" a cântărit şi opţiunile pe care le are Victor Piţurcă în linia ofensivă şi e de părere că pentru postul de vârf împins lupta se va da între Gigel Bucur şi Ciprian Marica. „Bucur mi se pare într-o formă foarte bună. Joacă meci de meci la Kuban, a şi marcat în ultima partidă în Europa. E un jucător de explozie, dar cu experienţă. La Marica poate conta mult faptul că nu a jucat de multă vreme şi nici nu are echipă în acest moment. Ca fotbalist te resimţi dacă nu ai program de competiţie, rişti să ieşi din formă. Oricum, cred că Piţurcă va lua cea mai bună decizie, e un antrenor care simte foarte bine jucătorii", a mai spus „Ganezul", care a oferit şi un pronostic pentru meciul de deseară: „Batem cu 2-1!"
Partida dintre România şi Ungaria se va disputa pe „Naţional Arena" , cu începere de la ora 21:00, şi va fi transmisă în direct de Antena 1. După şase partide din grupa D, Olanda este lider, cu 18 puncte, fiind urmată de Ungaria (11), România (10), Turcia (7), Estonia (5) şi Andora (0). Prima echipă din fiecare din cele nouă grupe merge direct la „mondial", urmând ca la baraj să ajungă opt din cele nouă echipe de pe locul secund, în ordinea punctelor acumulate.

Ultima victorie la Bucureşti, în urmă cu 12 ani

Pe 2 iunie 2001, România reuşea să învingă ultima dată Ungaria la Bucureşti, scor 2-0, într-un meci din preliminariile campionatului mondial din Japonia şi Coreea de Sud. Ambele goluri au fost marcate de Marius Niculae, iar „tricolorii" au evoluat în următoarea componenţă: Stelea - Contra, Rădoi (Prodan, 65), Liviu Ciobotariu, Chivu - Florentin Dumitru, Codrea, Adrian Ilie (Cătălin Munteanu, 75), Dorinel Munteanu - Viorel Moldovan (Ionel Ganea, 55), Marius Niculae.

Etichete
Comenteaza