Mihai Silvășan, după succesul cu Medi Bayreuth: “Este o victorie cu gust amar”

Mihai Silvășan, după succesul cu Medi Bayreuth: “Este o victorie cu gust amar”
| Foto: foto u-bt.ro

U-BT Cluj a reușit să se impună în prima manșă a sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup, scor 83-82.

Deși a avut un avantaj de 10 puncte pe parcursul jocului, formația clujeană a tremurat pentru victorie în finalul partidei. Execuția spectaculoasă a lui Peak și defensiva agresivă de la ultima fază au adus un succes la limită pentru “studenți” înaintea returului. Antrenorul clujenilor consideră că elevii săi au făcut multe greșeli, iar avantajul putea fi mai mare.

“Este o victorie la limită, dar este o victorie. Din păcate, am făcut mult prea multe greșeli mentale în primul rând. Au fost lucruri pe care le-am pregătit la antrenament și nu le-am respectat în timpul meciului. Sper ca acele greșeli să nu ne coste. Puteam fi mult mai avantajați, așa că este o victorie cu un gust amar. Știm ce puteam face, știm cât s-a greșit în acest joc.

Mergem acolo cu un avantaj de un punct. Urmează repriza a doua, la ei acasă. Am demonstrat că putem face meciuri bune și în deplasare. Indiferent dacă am fi câștigat la un punct sau la 20, mergem acolo cu gândul la victorie. Așteptăm returul, însă de mâine ne concentrăm la confruntarea cu Oradea”, a explicat Mihai Silvășan.

Marcator a 17 puncte, Patrick Richard a vorbit despre joc. “Cel mai important este că am câștigat. Nu suntem mulțumiți de felul cum am jucat. Am cedat de multe ori, iar ei ne-au pedepsit. Au aruncători buni. Știm că va fi greu să câștigăm în Germania, eu am mai jucat acolo.

Totuși, vom fi pregătiți să evoluăm pe terenul lor. Fanii lui Medi vor umple sala, însă noi am mai jucat în locuri dificile. Acum trebuie să ne axăm pe confruntarea cu Oradea. Nu ne gândim la diferența de puncte, ori câștigăm, ori suntem eliminați în Germania”, a declarat baschetbalistul.

Comenteaza