Miriuță, mulțumit de rezultatul CFR-ului cu Concordia: ”O victorie muncită”

Miriuță, mulțumit de rezultatul CFR-ului cu Concordia: ”O victorie muncită”
Vasile Miriuță, antrenorul formației CFR Cluj, s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi în victoria (2-0) cu Concordia Chiajna.

"A fost o victorie muncită, în fața propriilor suporteri, un succes pe care îl așteptam atât noi, cât și conducerea. Știam că se vor apăra cu cinci fundași, că vor încerca să iasă pe contraatac. Nu a fost un meci ușor, dar important este că au venit acele două goluri din repriza secundă, reușite care au cântărit enorm în ecuația jocului.

Ne așteaptă o deplasare grea la Botoșani. Îl cunosc pe Leo Grozavu și știu că are fotbaliști de calitate, dar am încredere în jucătorii mei. A fost o revenire foarte frumoasă. Dacă îți faci treaba și ești serios, publicul nu te uită", a spus tehnicianul feroviarilor, la finalul partidei.

Miriuță a vorbit despre transferurile pe care le-ar mai putea face echipa în perioada următoare, printre numele vehiculate aflându-se și cel al internaționalului Lucian Sânmărtean. "Nu știu nimic de Sânmărtean. Nu ne-am gândit la alți jucători, dar orice e posibil. Vom vedea.

În primul rând, mizez pe tineri. Azi a debutat în echipă Răzvan Horj. Vor juca cei ce merită să joace, indiferent că au 18, 20 ani. Sunt fotbaliști tineri și depinde numai de ei să dovedească că merită să îmbrace tricoul echipei", a afirmat Miriuţă.

Antrenorul CFR-ului a numit şi jucătorii care ar putea fi convocați la națională de la formația sa. "Sunt mulți tineri care merită să fie chemați și nu neapărat de aici. Noi îl avem pe Păun, dar mai sunt și Vătăjelu de la Craiova, Filip de la Dinamo sau Hagi jr. În principiu, soluții sunt, dar decizia finală îi aparține selecționerului Christoph Daum", a adăugat Miriuță.

Tehnicianul Chiajnei, Emil Săndoi, a analizat evoluția propriilor elevi. "Îmi pare rău că am pierdut. Am suferit la capitolul posesie în primele minute, dar ne-am revenit pe parcurs. CFR-ul are calitate individuală, pasează și comunică foarte mult. Am încercat să-i contracarăm. Am avut și o șansă în prima repriză când mingea a lovit bara.

Cu toate acestea, la 0-0 am avut un 11 m clar ca lumina zilei. La fel s-a întâmplat și în partida cu Steaua de duminca trecută, dar voi lăsa persoanele abilitate să judece dacă am avut sau nu dreptate. Noi am fost primii care au greșit, marcajul n-a funcționat și am primit două goluri. CFR-ul a câștigat și îi felicit", a declarat fostul selecționer al naționalei de tineret.

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 (0-0) în fața Chiajnei, în prima etapă de campionat, prin golurile lui Cristian Lopez (66) și Bruno Guimaraes (68). În urma rezultatului înregistrat pe teren propriu, vișiniii recuperează 3 din cele 6 puncte de penalizare cu care au început campionatul și se apropie de atingerea obiectivului fixat de Vasile Miriuță, acela de a fi pe plus după primele trei runde.

Pentru feroviari urmează o deplasare la Botoșani, pe 30 iulie, în timp ce Chiajna joacă acasă, cu FC Voluntari, pe 1 august.

Comenteaza