„Mitică" Dragomir plusează: „Rapid şi „U" Cluj vor lua licenţa!"

„Mitică
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal e convins că cele două cluburi de tradiţie din Liga I nu ar trebui să aibă emoţii în privinţa cererii de acordare a licenţei la comisia de apel.

Comisia de apel a Federaţiei Române de Fotbal va judeca pe 7 mai recursul depus de „U" Cluj şi Rapid cu privire la neacordarea licenţei pentru Liga I. Trei zile mai târziu, cele două echipe vor primi un răspuns final, ce poate fi atacat doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveţia), iar Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste, le transmite că nu ar trebui să aibă emoţii. Boss-ul LPF spune că cele două formaţii au toate şansele să evolueze în prima ligă şi în sezonul următor, asta dacă, bineînţeles, nu vor retrograda pe plan sportiv.

„Sunt convins că Rapid şi Universitatea Cluj iau licenţa pentru sezonul viitor. Universitatea Cluj poate rezolva problema salarială pentru că au nişte bani la Ligă, iar noi le putem da banii. Iar cei de la Rapid, din ce am vorbit cu ei, deja şi-au rezolvat problema. Aşadar, eu sunt convins că toate îşi vor lua licenţa. Că pe traseu s-ar putea să dispară dintre ele, cum se întâmplă prin Liga a II-a, asta e altceva", a precizat Dragomir, conform Mediafax. Universitatea Cluj mai are de încasat în acest moment aproape 800.000 de euro de la Ligă, sumă aferentă drepturilor TV din sezonul trecut. Oficialii clubului susţin că ar fi absolut nedrept ca membrii comisiei de recurs să menţină verdictul de nearcordare, în condiţiile în care „U" este una dintre cele mai stabile echipe din punct de vedere financiar. „Noi stăm cu 800.000 de euro în cont, avem bani, cum poţi să ne trimiţi în Liga a II-a? Sunt echipe care nu-şi plătesc jucătorii cu lunile. Suntem optimişti că vom primi licenţa", a declarat un oficial al echipei, prezent în faţa comisiei de acordare a licenţei în urmă cu o săptămână.

Administratorul judiciar, Horia Ţiril, speră şi el ca la apel lucrurile să se schimbe, iar comisia de recurs, condusă de Alexandru Mihai Micu, să judece ghidându-se după legea 85. "E exact ceea ce am redactat eu în acel memoriu pe care l-am depus la comisie: legea 85 prevede foarte clar suspendarea tuturor datoriilor până la depunerea planului de reorganizare şi aprobarea lui de către judecătorul sindic. Practic, nu avem cum să plătim vreun leu restant dinainte de 6 februarie, momentul declanşării procedurii. Mergem pe mâna legii, sper ca membrii comisiei de apel să judece ca atare. Noi avem planul aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor cu 84 la sută. Inclusive Direcţia Finanţelor Publice a votat, lucru mai rar întâlnit. Suntem cu dreptatea în mână. O să încerc să primesc şi votul creditorilor care să ateste că, în cazul în care se ajunge în imposibilitate de plată, să putem amâna cu 12 luni plătirea creanţelor, aşa cum prevede legea. Foarte multe nu putem face până la apel", a spus Ţiril.

Nici Oţelul  nu a primit licenţă

Pe lângă „U" şi Rapid, o altă echipă clasată deasupra liniei retrogradării nu a trecut de testul comisiei de licenţiere. Conform prosport.ro, moldovenii nu au îndeplinit criteriul juridic, existând probleme la documentaţia întocmită în momentul cedării pachetului majoritar către omul de afaceri, Dan Adamescu. Sursa citată mai precizează că gruparea antrenată de Petre Grigoraş nu are probleme legate de datoriile către jucători sau antrenori. Pe lângă „U", Rapid şi Oţelul, nici Gloria Bistriţa şi CS Severin nu au primit licenţă, însă cele două cluburi au şanse mici să se salveze pe plan sportiv, ardelenii fiind virtualretrogradaţi.

 

Comenteaza