Naționala U21 și-a aflat grupa din preliminariile Euro 2019. Ce șanse de calificare le dau oamenii de fotbal din Cluj ”tricolorilor” mici
- Scris de Robert Popa
- 26 Ian 2017, 14:41
- Sport
- Ascultă știrea
Preliminariile sunt programate să înceapă în luna martie a acestui an, urmând a se încheia în noiembrie 2018, o dată cu disputarea meciurilor de baraj, informează FRF.ro.
Pojar: Trebuie să fim optimiști
"Portugalia și Elveția pornesc ca favorite. Ambele au jucători valoroși și o școală de fotbal foarte bună. Țara Galilor are un stil combativ, dar nici Bosnia nu trebuie ignorată. Jucătorii din țările ex-iugoslave au avut întotdeauna o genă foarte bună. Dar trebuie să fim optimiști și să ne jucăm șansa. E cazul să obținem rezultate și la acest nivel, știind că avem doar o prezență la europenele sunb 21 ani", a spus fostul jucător al Universității, Cristi Pojar, pentru ZIUA de CLUJ.
Mihai Georgescu: Portugalia și Elveția pornesc cu prima șansă
"Portugalia și Elveția au prima șansă, fără doar și poate. Au un fotbal foarte bun, unde se investește mult la nivel de copii și juniori. Cu toate astea, ar fi important pentru noi să ajungem la acest turneu, jucătorii ar avea astfel șansa de a lua contact cu fotbalul mare încă de mici. E foarte important ca din această campanie să câștigăm 4-5 jucători pe care să se poată baza și domnul Daum pe viitor", a declarat fondatorul celebrei școli de fotbal clujene "Viitorul Mihai Georgescu".
Ormenișan: Ne batem la locul 2
"Principala favorită la prima poziție este cu siguranță Portugalia. Este o echipă care a ajuns mereu în fazele superioare ale turneelor finale, atât la juniori, cât și la seniori. Elveția este, la rândul ei, un adversar valoros. Are centre de copii și juniori foarte bune, dar și importă jucători din Albania și spațiul ex-iugoslav. Avem, însă, șanse la locul secund. Contează și câte puncte vom aduna, pentru că numai 4 echipe din cele nouă grupe vor ajunge la baraj. Meciul cu Portugalia va fi cu siguranță cel mai interesant", a afirmat antrenorul echipei de fotbal a UBB, Septimiu Ormenișan.
La turneul final vor ajunge direct câștigătoarele celor nouă grupe de calificare, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European. Turneul final va fi găzduit de Italia, echipă calificată direct.
România a bifat până acum o singură prezență la un European U-21, în 1998, când a ajuns până în sferturile de finală. În preliminariile precedente, ”tricolorii” au încheiat pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Danemarca, Bulgaria, Țara Galilor, Luxemburg și Armenia.
Dintre viitoarele adversare ale "tricolorilor" mici, Portugalia este cea mai titrată. Lusitanii au 7 prezențe la Europenele sub 21 ani, la ultima ediție ieșind vicecampioni (2015). Portugalia este calificată și la turneul final din această vară.
Elveția a bifat 3 calificări la această categorie de vârstă, în 2011 reușind să ajungă până în finală. Țara Galilor, Bosnia și Lichtenstein, în schimb, nu s-au calificat niciodată la un Campionat European U21.