Nistor o salvează din nou pe "U" Cluj. "Studenții" s-au apropiat de locurile de play-off

Nistor o salvează din nou pe "U" Cluj. "Studenții" s-au apropiat de locurile de play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a învins Sepsi OSK, scor 1-0, în runda cu numărul 12 a sezonului regulat.

Încă de la primul fluier al arbitrului, "studenții" au pus stăpânire pe balon și au încercat să își împingă adversarii cât mai aproape de poartă. Jocul de pase al gazdelor a mers așa cum a obișnuit, însă trupa clujeană a produs cu greu faze de poartă. Oaspeții s-au așezat pe două linii, au blocat fiecare pasă în propria treime și au așteptat oportunitatea unui contraatac.

Primul moment important al primei părți a avut loc în minutul 28, când Sabău a fost nevoit să îl înlocuiască pe Vătăjelu cu Oancea. Imediat, Nistor l-a găsit cu o pasă bună pe Silaghi, care s-a apropiat de poartă, dar a trimis milimetric pe lângă stâlpul porții apărate de Niczuly (34).

Același Silaghi s-a aflat și la capătul unei centrări bune trimise de Oancea, dar lovitura sa de cap a ajuns în brațele portarului (43). Așadar, scorul pauzei pe Cluj Arena a fost 0-0.

Și după revenirea de la vestiare jocul s-a desfășurat după același scenariu. Universitatea a fost singura echipă interesată de ofensivă, în timp ce oaspeții s-au mulțumit să respingă fiecare centrare trimisă de "Șepcile roșii". Totuși, abia după ce prima oră de joc s-a scurs au apărut din nou și ocaziile, Popa fiind protagonist, dar atacantul gazdelor a ratat ținta (66).

Fostul atacant al rivalei, Gabriel Debeljuh, le-a dat emoții "studenților" cu un sfert de oră înainte de final, când a reluat în bară centrarea lui Ștefănescu (75). Emoțiile s-au risipit la intrarea în ultimele 10 minute. Stoica a centrat din flancul drept, Nistor a încercat să ajungă la minge, însă a fost faultat, iar centralul a dictat penalty.

Tot mijlocașul a fost cel care și-a asumat răspunderea și l-a învins pe Niczuly cu un șut în forță, pe mijlocul porții (82). În ciuda presiunii timide puse de oaspeții în finalul jocului, trupa lui Sabău a gestionat bine minute rămase și a obținut un succes important, scor 1-0.

Comenteaza