NO SNOOKER. Când doi se bat din cauza celui de-al treilea

NO SNOOKER. Când doi se bat din cauza celui de-al treilea
Snookerul ne-a fost vânturat pe sub nas şi ne-a făcut să ne încăierăm între noi.

Marele meci de snooker dintre Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham nu se va ţine la Cluj. Merg mai departe şi spun că, din start, erau şanse foarte mici să se joace aici. Iar vina nu este a primăriei, a conducerii Sălii Polivalente, a galei de MMA, a clujenilor pasionaţi de snooker sau a celor care nu au auzit în viaţa lor de băieţii ăştia.

S-a discutat mult despre faptul că, iniţial, Adrian Thiess, organizatorul evenimentului, a fost refuzat la Cluj. Nu a fost, dar ar fi meritat. Dacă aveţi un apartament dat în chirie, şi vine o persoană ferchezuită şi parfumată să vi-l ceară, ce faceţi? „Gata, scot chiriaşul, intră matale că miroşi a Armani?" Să respecţi contractele e o chestiune de seriozitate, care pe termen lung contează mai mult decât un eveniment punctual, fie el şi cu „The Rocket" O'Sullivan. Chiar şi aşa, evenimentul se putea desfăşura. Conducerea Sălii Polivalente a reuşit să convingă chiriaşul, organizatorii unei gale de MMA, să renunţe la o zi dintre cele prevăzute în contract. S-a dovedit că degeaba.

Ca unul care am discutat cu Thiess, vă pot spune că acesta nu a dorit nicio clipă cu adevărat să
aducă meciul în Ardeal. A ţinut Clujul în suspans, aşteptând să vadă cum se vând biletele în capitală. Omul de afaceri îi aduce pe O'Sullivan şi Bingham pe banii lui; e firesc să caute profitul cu tot dinandinsul. La Bucureşti, preţul biletelor este mai mare (minimum 97 de lei pentru mai puţin de două ore de împuns bila cu tacul), iar mutarea la Cluj ar costa o mulţime de bani. Aşa, suma aceasta rămâne în buzunarul lui şi se întâlneşte cu profitul.

„Pentru 21 noiembrie s-au vândut toate biletele, mai sunt câteva la categoria I şi VIP. Pentru data de 22 noiembrie mai sunt bilete deocamdată. Acum nu ştiu pentru cât timp, s-ar putea ca până deseară să fie epuizate şi astea", a afirmat marţi Thiess. Oare nu e destul de lămuritoare această declaraţie?

Ca să se "scoată", Thiess a inventat tot felul de scuze. Că nu e timp, că sala din Cluj e "atipică", mai nou am aflat şi că ar fi trebuit să ridice alte tribune, că astea care există nu sunt bune. "Gala de la Cluj a picat din păcate. Nu am ce să le reproşez organizatorilor galei MMA, care îmi cedaseră sala, numai că nu ne ajungea timpul să organizăm pentru snooker. Ar fi trebuit să construim tribune în mijlocul sălii, în jurul mesei de snooker. Şi nu aveam timpul necesar", este cea mai recentă declaraţie a omului de afaceri. Acum trei zile vorbea de set-up şi instalarea mesei (AICI). Scuze inventate şi atât.

Asta este, i-am ratat pe O'Sullivan şi Bingham. Suntem toţi de vină sau niciunul. Măcar să nu ne scoatem ochii între noi doar pentru că Adrian Thiess ne-a fluturat meciul pe sub nas, iar după aceea nu a ştiut cum să iasă elegant din scenă. Că noi ne batem şi el câştigă.

 

Comenteaza