Noul “U” Mobitelco prinde contur: un canadian sub comanda lui Bavcevic

Noul “U” Mobitelco prinde contur: un canadian sub comanda lui Bavcevic
Echipa de baschet a anunţat transferul canadianului Steve Ross, jucător care a evoluat ultima dată la SCM Craiova, iar în carieră a mai trecut prin Franţa şi Olanda.

Cu un nou antrenor la timonă, în persoana croatului Niksa Bavcevic, „U" Mobitelco îşi construieşte un lot aproape complet schimbat faţă de sezonul trecut, într-o încercare de a rămâne una dintre forţele Diviziei A. Clujenii au semnat un contract cu Steve Ross, un baschetbalist canadian care a jucat ultima dată pentru SCM Craiova. Mircea Cristescu, preşedintele executiv al clubului, a declarat că aşteaptă în continuare un răspuns şi din partea lui Zoran Krstanovic.

Ross evoluează pe poziţia trei şi este văzut drept înlocuitorul perfect pentru David Lawrence, americanul părăsind în această vară gruparea clujeană. Canadianul, în vârstă de 30 de ani, s-a remarcat drept un excelent marcator pe la toate echipele pe care a trecut în carieră, iar în sezonul precedent a avut o medie de 18,4 puncte pe meci la Craiova, plus un indice de eficienţă de 17,6. Baschetbalistul are un CV impresionant, cu un titlu de campion al Olandei şi selecţii în echipa reprezentantivă a Canadei. „Ross e un jucător care a evoluat la un nivel înalt de-a lungul carierei. Va fi un înlocuitor perfect pentru David Lawrence, un marcator foarte bun. Sunt convins că va aduce plusul de care avem nevoie", ne-a declarat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al „U" Mobitelco despre canadianul care s-a lansat în baschetul mare la Santa Clara, în NCAA (campionatul universitar nord-american), iar în carieră a mai trecut pe la echipe din Franţa şi Olanda, dar şi la Patriots, grupare din NBA Development League.

În ceea ce-l priveşte pe Zoran Krstanovic, unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti care au evoluat la „U" Mobitelco în ultimii ani, Mircea Cristescu spune că aşteaptă în continuare un răspuns din partea pivotului sârb. „Cu „Zoki" păstrez în permanenţă legătura. El încearcă să-şi găsească un contract convenabil din punct de vedere financiar într-un campionat mai puternic. În caz contrar, „U" Mobitelco rămâne o variantă importantă pentru el. E important că, în ultimii ani, clubul nostru a devenit un model de scouting, dacă ne uităm la jucătorii pe care i-am adus şi care au confirmat. Brad Buckman este un exemplu elocvent, el urmând să joace în Euroligă în sezonul viitor, pentru Beşiktaş Istanbul", a mai spus Cristescu. În schimb, Tyler Morris, omul care a adus titlul la Cluj în urmă cu un an, printr-un coş izbutit de la mijlocul terenului, are şanse destul de mici să îmbrace tricoul „U" Mobitelco în sezonul viitor. Morris s-a accidentat grav în debutul stagiunii trecute, iar mai bine de jumătate de an a urmat un proces de recupare după operaţia suferită. „Tyler face parte din istoria clubului prin ceea ce a făcut pentru noi, dar drumurile noastre nu cred că mai coincid. Din ce am discutat cu agentul său, el ar dori să evolueze într-un campionat mai puternic. Oricum, noi discutăm în această perioadă cu mai mulţi jucători valoroşi şi vom găsi cele mai bune soluţii", a spus Cristescu.

Pe lângă Ross, „U" Mobitelco a reuşit să-l readucă la echipă în această vară şi pe pivotul Cătălin Baciu, tânărul jucător evoluând în ultimii ani în NCAA.

De la Cluj spre Euroligă

Fostul jucător al „U" Mobitelco, Bradley Buckman, va evoluat în sezonul viitor în Euroligă, după ce a semnat un contract cu echipa Beşiktaş Istanbul. Buckman a fost unul dintre jucătorii care a contribuit decisiv la parcursul „U" Mobitelco din sezonul 2007-2008, când echipa clujeană a ajuns până în finala campionatului, pierdută însă după şapte partide contra celor de la CSU Ploieşti.

 

 

Etichete
Comenteaza