O lună de turnee pentru Simona Richter, alături de judokanele din echipa naţională

O lună de turnee pentru Simona Richter, alături de judokanele din echipa naţională
Mai multe sportive de la centrul olimpic de judo din Cluj vor pleca într-un periplu prin Europa, Orientul apropiat şi cel îndepărtat, alături de antrenoarea Simona Richter.
Antrenoarea secundă a lotului naţional de judo al României, Simona Richter, fostă medaliată cu bronz la Olimpiada de la Sydney, la o suită de turnee internaţionale. Richter va pleca miercuri dn Cluj, alături de trei sportive care vor reprezenta România la Campionatul European Under 23 de la Sarajevo: Violeta Dumitru (categoria 48 de kg), Ioana Matei (52 de kg) şi Andreea Chiţu (57 de kg).

Din Bosnia, Richter va pleca alături de Andreea Chiţu în Emiratele Arabe Unite, la Grand Prixul de la Abu Dhabi. Cele două se vor întâlni acolo cu campioana olimpică Alina Dumitru (52 de kg), cu Carmen Bogdan (48 de kg), Andreea Cătană (52 de kg) şi Corina Căprioru (57 de kg). După concurs, româncele vor rămâne la un stagiu de pregătire la Abu Dhabi.

La începutul lunii decembrie, sportivele care au concurat la Abu Dhabi, mai puţin Alina Dumitru, îşi vor continua drumul către Coreea de Sud, pentru a participa la o competiţie numită World Cup, organizată la Suwon. Fetele vor face un stagiu de pregătire şi în Coreea, apoi vor pleca la Grand Slamul de la Tokio. Delegaţia condusă de Simona Richter va reveni acasă în 14 decembrie.

Coordonatorul lotului, Florin Bercean, nu va participa la turnee, el preferând să rămână la Cluj alături de celelalte sportive ale centrului olimpic.



Comenteaza