OPINIE Hossu: Un om şi maimuţa lui

OPINIE Hossu: Un om şi maimuţa lui
Poveste pe două planuri ce nu corespund şi nu se întrepătrund.

Walter a plecat din Cluj pentru că nu i-a dat nimeni o porţie de gulyas. Anamaria Prodan, fata cu spatele blocat, a părăsit oraşul cu regretul că aici nu a primit nici măcar un pahar cu apă. Într-o altă lume, paralelă şi fără corespondent, un circar îşi poartă maimuţa în spate cerşind pe la porţi. Lui îi e foame, maimuţei îi este sete.

Anamaria Prodan este din nou patroana Universităţii, un remake al verii trecute când acelaşi personaj ateriza la Cluj din postura de patron. Panica este acum mult mai mare, lumea s-a prins între timp că ce face doamna cu gura slobodă nu se mai repară în ani de tăcere. Îi liniştesc pe toţi speriaţii, avem de-a face cu tactica lui Walter de-a stoarce totul de pe "U". Negociind departe de ochii lumii cu diferiţi cumpărători, Walter le aruncă la înaintare ameninţarea numită Anamaria Prodan, cea care e gata în orice moment să preia clubul. Patronul (să mă ierte dl. Mărginean că-i iau povara de pe umeri) face de fapt o licitaţie în care a strecurat un concurent fals cu rolul de a-i determina pe cei interesaţi cu adevărat să pluseze. În cealaltă poveste, circarul şi-a coborât maimuţa de pe umeri şi o lasă să-şi facă numărul în faţa audienţei. Şi maimuţa fuge, se dă peste cap sau se strâmbă atât cât îi permite lanţul.

Walter va vinde. Nici într-un caz doamnei Prodan, ea nu dispune de banii pe care îi vrea patronul. Şi circarul din cealaltă poveste e fericit, cu ajutorul maimuţei a strâns banii de mâncare. Şi maimuţa? Maimuţa e fericită cu tumbele! (Mihai Hossu)

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 

Etichete
Comenteaza