Păcurar, la “U”: “Am ales cu sufletul”

Păcurar, la “U”: “Am ales cu sufletul”
Venirea mijlocaşului de la Steaua Bucureşti la “U” Cluj s-a oficializat ieri, când cele două cluburi au semnat actele de transfer.
Alex Păcurar va deveni azi, când îşi va pune semnătura pe contractul de joc, noul fotbalist al Universităţii Cluj. Oficialii Stelei şi ai lui “U” au negociat ieri până la orele amiezii transferul mijlocaşului în vârstă de 28 de ani, ajungând până la urmă la un acord. Păcurar va veni azi la Cluj, urmând să semneze un contract pe doi sau trei ani. Jucătorul spune că alegerea sa a fost un sentimentală.

Păcurar se întoarce azi la “U” Cluj după şase ani de “exil”. Ultima dată, mijlocaşul a îmbrăcat tricoul “alb-negru” la un meci cu ACU, la Arad, încheiat la egalitate, 2-2, ocazie cu care au spus “la revedere” Universităţii alţi doi jucători importanţi, Răzvan Cociş şi George Florescu. După un periplu pe la Dinamo, Gloria Bistriţa, Pandurii Târgu-Jiu şi Steaua, mijlocaşul revine la Cluj. Azi îşi va pune semnătura pe un contract valabil pentru minimum doi ani, după ce ieri cele două cluburi s-au înţeles asupra transferului.

Fotbalistul a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a avut şi o altă ofertă de transfer, mult mai bună din punct de vedere financiar, dar a optat pentru Universitatea datorită faptului că a crescut în curtea “Şepcilor roşii”. Pe lângă “U”, Păcurar a fost dorit insistent de Victor Piţurcă la Universitatea Craiova. “Voi fi jucătorul Universităţii, nu mai e decât formalitatea semnăturii pe contract. Mâine (azi - n. red.) voi veni la Cluj şi voi semna pe doi sau trei ani, urmează să vedem. Mă bucur că mă întorc la clubul care m-a format şi la care am crescut. M-am bucurat că «U» a avut un parcurs bun în campionat până acum, dar cel mai mult a cântărit faptul că vin la echipa mea de suflet. Practic, a fost o alegere sentimentală, pentru că aveam o ofertă din partea altei echipe, poate mai bună din punct de vedere financiar”, a afirmat Alex Păcurar.

Mijlocaşul se va reîntâlni la Cluj cu Szilagyi Zsolt, singurul jucător care a mai rămas în lotul echipei clujene dintre cei care evoluau aici şi în 2004. “Am ţinut legătura cu mulţi dintre foştii mei colegi, ne înţelegem bine, am rămas prieteni. Ştiu că doar Szilagyi a mai rămas la echipă, dar lotul este unul foarte bun. Există mult potenţial la «U» şi de-abia aştept să mă apuc de treabă! Cred că vom face lucruri frumoase aici”, a declarat Păcurar.

Mijlocaşul a fost dorit în urmă cu mai multă vreme şi de CFR Cluj, însă transferul său în Gruia a căzut din cauza preţului ridicat cerut de Pandurii Târgu-Jiu. Păcurar va ajunge azi la Cluj, urmând ca după semnarea contractului să intre în programul echipei clujene. Mijlocaşul a fost adus la Steaua de Victor Piţurcă, dar s-a văzut nevoit să plece după ce Ilie Dumitrescu a fost instalat în postul de antrenor al echipei bucureştene. Păcurar şi-a încheiat aventura la Steaua cu un supergol marcat în partida cu FC Timişoara, scor 1-1.

Poate debuta în “amicalul” cu Sănătatea


Alex Păcurar ar putea îmbrăca tricoul noii sale echipe chiar în această după-amiază, de la ora 17:00, când “studenţii” vor întâlni la baza “Clujana” pe Sănătatea Cluj, într-un meci amical. Clujenii vor disputa un nou joc-test, sâmbătă, de la ora 11:00, de data aceasta în compania echipei de juniori republicani “A”, condusă de Mihai Georgescu.


Etichete
Comenteaza