Patrițiu Abrudan şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DIICOT. 1 milion de dolari lipsă de la FRF

Patrițiu Abrudan şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DIICOT. 1 milion de dolari lipsă de la FRF
Procurorii au deschis un dosar penal ale cărui date arată că între 2010 şi 2012 s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop însuşirea de către mai multe persoane a 1 milion de dolari, bani proveniţi din finanţarea FIFA către FRF.

Potrivit procurorilor, aceşti bani au fost supuşi unui proces de "reciclare", fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice, informează Realitatea TV

Mai mulți oameni din lumea fotbalului au fost citați, în această săptămână, la sediul central al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, pentru a fi audiați ca martori de procurori într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiți de Federația Română de Fotbal de la Federația Internațională de Fotbal Asociație.

Clujeanul Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor în mandatul lui Mircea Sandu, a sosit la audieri în dimineaţa zilei de marți. În acest dosar a fost audiat, ca martor, şi preşedintele clubului de fotbal CFR Cluj, Iuliu Mureşan.

"Am fost sunat vineri de o doamnă procuror şi am fost invitat ca martor. În conturile mele si ale CFR nu au ajuns bani. Sunt străin de această cauză. Am fost în Comitetul Executiv până în ianuarie 2010, deci, nu s-a întamplat în mandatul meu. Deocamdată nu ştiu despre ce este vorba. Nu ştiu dacă este vorba de meciuri, cred că este vorba de ceva fonduri", a declarat Iuliu Mureşan, la intrarea în sediul DIICOT.

Comenteaza