Pe Cluj Arena, Pandurii n-au făcut faţă bogaţilor Ucrainei FOTO / VIDEO

Pe Cluj Arena, Pandurii n-au făcut faţă bogaţilor Ucrainei FOTO / VIDEO
Pandurii au fost învinşi cu 1-0 de Dnepr Dnepropetrovsk, una dintre formaţiile puternice din Ucraina, cu un buget anual de peste 50 de milioane de euro, care a învins-o recent şi pe Şahtior.

UPDATE - adaugă cronică video. Click pe prima fotografie

Pandurii s-au calificat incredibil în grupele Europa League, după ce au reuşit să elimine în play-off pe SC Braga, dar nu le-au putut ţine piept ucrainienilor de la Dnepr. Unicul gol al meciului a fost marcat în prima repriză de căpitanul Ruslan Rotan.

Deşi au pierdut partida de pe Cluj Arena în play-off-ul cu Braga, gorjenii s-au impus incredibil în Portugalia cu 2-0, după prleungiri, prin golurile lui Alin Buleică şi Alexandru Ciucur. Succesul neaşteptat le-a dat aripi gorjenilor, care primeau cu încredere vizita puternicei formaţii Dnepr Dnepropetrovsk. Ucrainienii sunt pe doi campionat, au învins Şahtiorul lui Lucescu şi au remizat cu Dinamo Kiev, au un buget de 50 de milioane de euro şi fotbalişti ca şi Konoplyanka, Mateus , Rotan sau Zozulya. Pandurii joacă curajos, se apără undeva la 25-30 de metri de poartă şi încearcă să scape de presingul sufocant al oaspeţilor. Denpr e periculoasă la fazele fixe, având în Konoplyanka un specialist desăvârşit. Matheus deviază cu capul, însă mingea trece puţin pe lângă poartă (8).

Gorjenii dau replica imediat, însă Breeveld , liber la 20 de metri,şutează peste poarta lui Boyko (9). Buleică încearcă şi el un voleu, dar nu nimereşte ţinta (17). Formaţia lui Juande Ramos preia iniţiativa şi pune stăpânire pe joc. Konoplyanka face ce vrea în banda stânga, driblează, crează faze de gol, pasează în centru, e liderul lor, chiar dacă banderola e purtată de veteranul Rotan. Cei doi colborează perfect, se înţeleg din priviri pe teren. Corner din stânga executat ca la carte de Konoplyanka, Rotan se înalţă şi face 1-0. Defensiva Pandurilor se clatină tot mai tare, însă românii au şi noroc. Matheus scapă singur cu Stanca, îl driblează şi trage spre poarta goală, dar Unuguruşan intervine şi deviază mieraculos de pe linie (40).

Fotbaliştii lui Pustai au început în ofensivă şi actul secund , însă Dnepr a stat bine în teren şi a închis spaţiile spre poartă. Buleică i-a prins pe picior greşit o singură dată, după o pătrundere în viteză pe dreapta finalizată cu un şut în diagonală, însă puţin pe lângă (72). Oaspeţii şi-au arătat din nou colţii pe contraatac, dar Zozulya a ratat cu toată poarta goală în faţă (73). Pustai a forţat, l-a trimis în teren şi pe Paulinho, dar degeaba, Dnepr a luat toate cele trei puncte.


Pandurii - Dnepr 0-1 (0-1)

l Au marcat: Rotan (38)

l Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 8000

l Pandurii: Stanca - Unguruşan (Paulinho, 76), Erico, Paraskevas, Momcilovici - Anton, Breveeld (DiStefano, 64) - Buleică, Eric, Nicoară (Ciucur, 55) - Adrovici.
l Antrenor: Cristian Pustai.

l Dnepr: Boiko - Fedeţki, Mazuch, Şeberiaşko, Al. Vlad - Bruno Gama (Seleznyov, 46), Kankava, Rotan, Konoplyanka (Shakhov, 85) - Zozulya, Matheus.
l Antrenor: Juande Ramos.

l Cartonaşe galbene: Erico (12), Unguruşan (15), Adrovic (71)

l Au arbitrat: Alexander Kever - Raffael Zeder, Lucio Dettamanti; adiţionali: Sascha Amhof, Pascal Erlachner (toţi din Elveţia)

Comenteaza