Portarii Universității Cluj, în topul celor mai multe penalty-uri apărate

Portarii Universității Cluj, în topul celor mai multe penalty-uri apărate
| Foto: FC Universitatea Cluj

Primii doi goalkeeperi ai formației clujene se numără printre portarii din Superligă care au parat cele mai multe lovituri de pedeapsă.

Folosiți alternativ în actualul sezon, tânărul Andrei Gorcea și experimentatul Plamen Iliev excelează la un capitol neașteptat. Cei doi sunt în topul portarilor cu cele mai multe penalty-uri apărate în actuala stagiune, potrivit We Love Stats.

Într-o ierarhie condusă de Eduard Pap de la FC Botoșani, cu 3 lovituri de pedepasă apărate,cei doi goalkeeperi ai Universității Cluj se află pe celelalte două trepte ale podiumului, alături de alți fotbaliști.

În actualul sezon, Andrei Gorcea a fost testat de la punctul cu var în nu mai puțin de 7 ocazii și a reușit să se opună de două ori, în fața lui Matko Babic la victoria de la Sibiu, scor 1-0 și în fața lui Ermal Krasniqi, în eșecul din Derby-ul Clujului, scor 4-0.

De celalată parte, Plamen Iliev a înfruntat cinci lovituri de pedepasă și s-a opus o singură dată, contra lui Bogdan Mitrea, în jocul pierdut de "studenți" cu CS U Craiova, scor 1-0.

Portarii care au apărat penalty-uri în acest sezon:

  1. Eduard Pap - 3;
  2. Marian Aioani, Andrei Gorcea - 2;
  3. Cristian Bălgrădean, Plamen Iliev, Andreas Leitner, Karlo Letica, Horaţiu Moldovan, Mihai Popa, Laurenţiu Popescu, Cătălin Straton, Ştefan Târnovanu - 1.
Comenteaza