Premieră pentru derby-urile moderne: fanii Universităţii au renunţat la marş

Premieră pentru derby-urile moderne: fanii Universităţii au renunţat la marş
Dacă în ultimii ani suporterii “Şepcilor roşii” făcuseră o tradiţie din marşul spre stadion, de această dată fanii nu s-au mai organizat şi au mers pe cont propriu spre arenă.

În ultimii ani suporterii Universităţii Cluj au făcut o tradiţie din a mărşălui din centrul oraşului către stadion. La ultimele derby-uri, suporterii "studenţilor" au împânzit întreg oraşul şi au plecat organizat spre arena centrală, însă de această dată fanii "şepcilor" au ales să meargă pe cont propriu la meci. Dacă în centrul oraşului a fost linişte, în Parcul Central un grup de suporteri "U"-şti a fost la un pas să se încaiere cu galeria CFR-ului, care cobora din Gruia, pe malul Someşului. Mai mulţi fani ai CFR Cluj, care se îndreptau prin Parcul Central spre Cluj Arena, s-au intersectat cu circa 30-40 de suporteri ai "U" Cluj. Grupul de la "U" a aruncat cu torţe, fiind necesară intervenţia jandarmilor. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. Incidentele au continuat şi după intervenţia jandarmilor, deoarece suporterii "studenţilor" nu au dorit să părăsească zona. În cele din urmă, fanii "studenţilor" s-au liniştit, la fel ca şi cei ai CFR-ului, însă cele două galerii au continuat să se dueleze de la distanţă pe stadion.

La meciul dintre "U" şi CFR au asistat în jur de 12.000 de spectatori. În peluza gazdelor au luat loc aproximativ 5.000 de suporteri, în timp ce formaţia din Gruia a fost susţinută de 600 de fani.

 

Comenteaza