Președintele Universității Cluj se gândește la plecare: "Poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton"

Președintele Universității Cluj se gândește la plecare: "Poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Dezamăgit de greșelile de arbitraj comise împotriva echipei clujene, dar și de "sistemul" din fotbalul românesc, Radu Constantea se gândește să renunțe la funcție.

În afara unei mici pauze, în 2021, Radu Constantea a ocupat funcția de președinte al Universității Cluj încă de la începerea noului proiect, în 2016.

Totuși, problemele din fotbalul românesc și modul în care echipa a fost dezavantajată în actualul sezon al Superligii l-au dezamăgit profund pe conducătorul "Șepcilor roșii".

Președintele formației clujene se gândește la o posibilă plecare și pare pregătit să-i lase locul unei persoane mai bine ancorate în peisajul fotbalului din România, spune el.

"N-am luat decizia încă, dar urmează să mă gândesc dacă are sau nu rost să rămân în fenomen. Suntem un club care propune un alt model, unul diferit față de ce vedem în România, și nu știu dacă locul meu e în fotbalul românesc, poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton, pentru a oferi o șansă mai bună clubului.

Sunt niște exemple, ca penalty-urile dictate împotriva noastră pentru presupuse hențuri în meciurile cu Mioveni și Rapid. Când a trebuit să primim și noi un penalty cu FC Voluntari, la un henț clar, arbitrul n-a fluierat.

Sau al doilea penalty primit de CFR pe terenul nostru, unul discutabil, în timp ce noi nu am primit un „11 metri” clar contra Rapidului, când nici măcar nu s-a consultat VAR!

Noi nu avem un patron în spate, ne finanțăm cu ajutorul sponsorilor, drepturilor TV, ticketing și a cofinanțării importante de la Primărie. Pentru asta am studiat modelele din Germania, Austria, unde cluburile nu depind de un singur om sau de un singur sponsor. Ne confruntăm cu echipe susținute de patroni sau finanțate masiv de către Primării.

În plus, noi nici nu suntem conectați la sistemul fotbalului românesc, suntem deschiși, dar nu la compromisuri, poate că în viitor ar trebui să fie cineva în cadrul clubului capabil să facă mai multe lucruri. Poate am fost naivi când am pornit la acest drum crezând că ne descurcăm și fără persoane din sistem", a spus președintele clubului clujean pentru GSP.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza