News alert Probleme de sănătate mari cu Julio Baptista, vedeta transferată de CFR Cluj. Nu se ştie dacă va putea juca

Probleme de sănătate mari cu Julio Baptista, vedeta transferată de CFR Cluj. Nu se ştie dacă va putea juca

Brazilianul are astm bronșic, o afecțiune care necesită un tratament cu o substanță aflată pe lista ”dopantelor”.

"Cea mai mare păcăleală din istorie! " scrie site-ul gsp.ro.

Julio Baptista, 36 de ani, achiziția cu super-CV de la CFR, e în realitate o capcană în care au picat clujenii: au semnat fără ca jucătorul să fi făcut teste medicale și au aflat abia după aceea că brazilianul are astm bronșic, o afecțiune care necesită un tratament cu o substanță aflată pe lista ”dopantelor”.

Lovitura-surpriză din vara asta, Julio Baptista la Cluj, a conținut un defect ascuns, pe care conducerea campioanei l-a aflat abia după ce l-a înregimentat pe atacantul brazilian.

Baptista, 37 de ani în octombrie, a ajuns în România cu CV-ul formidabil: Real Madrid, Arsenal, Roma, Sevilla. Și cu o problemă medicală despre care ardelenii nu aveau habar. S-au prins prea târziu, când actele fuseseră deja semnate.

Julio întâi a semnat și abia apoi a trecut printr-un control medical serios. A iscălit contractul vineri, după ce nu le răspunsese oficialilor clubului la telefon în prima parte a zilei.

Președintele Iuliu Mureșan a fost de acord să-l recruteze pe brazilian înainte de vizita medicală, doar ca să mai aibă timp să-l adauge pe lista de Europa League. Era ultima zi în care se mai puteau opera modificări în lotul de la UEFA. De aceea, când au izbutit clujenii să dea de el, au și parafat actele. Pe grabă.

L-au testat după și au aflat că nu era totul în regulă, așa cum se bazaseră. Baptista suferă de astm bronșic! Asta au constatat medicii, o boală a căilor respiratorii.

Brazilianul face și tratament pentru afecțiunea aceasta, folosește inclusiv cortizon, o substanță aflată pe lista celor dopante, deci interzise sportivilor profesioniști.

Problema medicală a fostului atacant de la Real Madrid l-a împiedicat să joace în Luxemburg, unde Mureșan spera că sud-americanul avea să fie decisiv la debut. Și nu se știe deocamdată când va putea să apară în echipă Baptista. Tratamentul lui cu cortizon trebuie să continue, iar substanța nu le este permisă fotbaliștilor.

sursa: gsp.ro

Comenteaza