Proiectul CFR II s-a încheiat: Minteuan şi 25 de jucători, trimişi “la plimbare”

Proiectul CFR II s-a încheiat: Minteuan şi 25 de jucători, trimişi “la plimbare”
Arpad Paszkany a decis să renunţe la formaţia secundă pregătită de Alin Minteuan şi i-a propus antrenorului să se ocupe de grupa de juniori A din cadrul clubului.

"Practic, mi-au spus să plec. Renunţarea la echipa a doua este o greşeală", explică Minteuan. Alături de el, 25 de jucători au rămas pe drumuri, printre care şi câţiva internaţionali de juniori.

În luna martie, oficialii clubului din Gruia anunţau că au încheiat un parteneriat cu Academia Genova International School Soccer. Se stabilea o colaborare prin care CFR să primească fotbalişti pe filiera şcolii italiene, jucători care urmau să evolueze în primă fază la echipa secundă, după care să fie promovaţi în lotul mare. Totul s-a terminat însă în scurt timp, după ce oficialii din Gruia au desfiinţat formaţia secundă. "Cu mine s-a discutat foarte puţin şi cred că s-a făcut o mare greşeală. Eu am fost anunţat ieri de lucrul ăsta (n. red. - miercuri). Erau câţiva copii foarte talentaţi acolo, acum sunt liberi, îşi caută echipe fiecare. Ei au crescut foarte mult şi acest lucru s-a şi văzut, pentru cine a avut ochi să vadă", a spus Minteuan. Tehnicianul se află acasă şi îşi caută echipă, după ce a refuzat propunerea conducerii de a continua la club, dar la grupa juniorilor A: "Mi-au spus să mă ocup de juniorii A, dar am refuzat. Prin această propunere, mi-au spus practic să plec. Îmi pare rău, a fost o perioadă îndelungată pe care am petrecut-o aici, am văzut cum creşte echipa, îmi pare rău şi pentru aceşti copii care aveau şansa să joace şi să progreseze. Sunt acasă, îmi caut echipă, vreau să antrenez. Îmi pare rău! Eu am crescut aici, am debutat la juniori la această echipă. Mulţi poate nici nu ştiu în ce culori se juca acum 10 sau 15 ani."

Printre jucătorii rămaşi pe drumuri sunt şi câţiva internaţionali români, Vlad Pojar, Cornel Ene sau Sergiu Negruţ. Acasă a fost trimis şi coreeanul Kim Byung-Oh, care s-a antrenat o perioadă şi cu echipa mare, în mandatul lui Jorge Costa. "Pe Kim l-am remarcat şi eu şi şi parcă mi se pare că am putea face o promovare şi o nouă afacere cu el. Este talentat, e tehnic şi are viteză, plus că e foarte muncitor", îl lăuda preşedintele Iuliu Mureşan la vremea respectivă. "Nu e vorba doar de Kim, erau şi alţii foarte buni la echipa secundă. Îmi pare rău, dar asta este", a mai spus Minteuan.

I-a antrenat pe Sare, Maftei şi Rui Pedro

Echipa a doua a fost mereu un colac de salvare pentru fotbaliştii care au revenit după accidentări, proaspăt transferaţi sau aflaţi în conflict cu conducerea. Vasile Maftei, Bakary Sare sau Rui Pedro sunt fotbalişti din lotul echipei mari care s-au pregătit şi au jucat la echipa a doua. "Meciurile sunt meciuri şi ei aveau nevoie să joace. Maftei a revenit după accidentare, a venit la echipa a doua şi a stat vreo trei meciuri ca să ajungă la o formă bună. Sare a jucat aici, Rui Pedro a jucat o perioadă îndelungată", a explicat Minteuan.

Etichete
Comenteaza