Război total pe Cluj Arena cu titlul pe masă

Război total pe Cluj Arena cu titlul pe masă
Universitatea şi CFR joacă în această seară primul “Derby de Cluj” pe noul stadion. “Feroviarii” au nevoie de cele trei puncte ca de aer, în timp ce gazdele caută o victorie care le-ar salva finalul de sezon. Partida va începe la ora 21:30, în direct pe Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

"U" pune preţ pe derby: 90 de minute pentru un întreg sezon

Claudiu Niculescu a vorbit despre meciul de azi ca despre unul capital pentru Universitatea, iar "studenţii" sunt convinşi că-şi pot opri rivalii din lupta pentru titlu.

Rămasă mult în afara locurilor ce duc în Europa, Universitatea se agaţă de derby-ul Clujului ca de o ultimă speranţă pentru a încheia victorioasă un sezon ratat din punct de vedere al obiectivului. Claudiu Niculescu, antrenorul "Şepcilor roşii", se află pentru prima dată în carieră în faţa unui derby de o asemenea intensitate, iar antrenorul le-a transmis fotbaliştilor săi să joace cu sufletul în această seară. Partida dintre "U" şi CFR va începe la ora 21:30, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

"Urmează un meci al întregii suflări «U»-iste, nu vreau să-l caracterizaţi ca un duel dintre mine şi Ioan Andone. Ne aşteaptă un meci capital pentru toţi fanii noştri. Nu mă interesează statistica sau rezultatele care au fost între «U» şi CFR de-a lungul vremii. Înaintea unui astfel de meci jucătorii se motivează singuri, dar trebuie şi tu, ca antrenor, să vii cu ceva în plus. Nu cred, ci sunt sigur că putem câştiga", a spus Niculescu, imediat după partida cu Sportul Studenţesc. Fără obiectiv într-un final de sezon aparent liniştit, Universitatea trăieşte în seara aceasta ultimul mare meci al stagiunii. "Studenţii" sunt convinşi că o victorie contra CFR-ului ar da uitării semieşecurile gen Chiajna, Sibiu sau Mioveni sau înfrângerile contra Stelei, care au dus la ratarea celui mai îndrăzneţ obiectiv stabilit de club în ultimul deceniu.

"Uns" preşedinte al Consiliului de Administraţie, Felix Grigore a făcut apel la fanii pătimaşi pentru o victorie în această seară, dar i-a "pişcat" pe rivalii de la CFR, spunând că se teme de arbitraj. De altfel, Universitatea a cerut iniţial "fluieraşi" străini la partida din această seară, după care oficialii s-au răzgândit, anunţând că merg pe mâna românilor. "Nu jucăm nici pentru Steaua, nici pentru Petrolul, ci pentru mândria noastră şi pentru suporterii Universităţii Cluj. Se va vedea mâine (azi - n. red.) ce putere au fanii noştri şi ce forţă pot aduce jucătorilor. Este un derby al orgoliilor, va fi un meci echilibrat pentru că CFR Cluj este o echipă care se bate la titlu, dar sperăm să ne impunem. Vom fi condiţionaţi puţin de arbitrii acestei partide. În primă fază am cerut străini, dar am decis să mergem pe mâna românilor. Mi-e puţin frică din punct de vedere al arbitrajului, pentru că CFR este cea mai ajutată echipă în acest campionat", a atacat Felix Grigore.

Claudiu Niculescu are, pentru prima dată după multă vreme, aproape întreg lotul valid pentru un meci de campionat. "Clau-coach" va miza în această seară şi pe Tony Nwakaeme, refăcut după o accidentare musculară care l-a ţinut departe de gazon în ultimele două partide, în timp ce Szukala, Hoban şi Grozav, menajaţi contra Sportului, îşi vor face din nou loc în "11"-le de start al "studenţilor".

Partida dintre "U" şi CFR se va juca în această seară, de la ora 21:30, urmând să fie transmisă în direct de Digi Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Suspiciuni în partida tur

Universitatea a capotat în partida din Gruia cu scorul de 1-3, două dintre goluri venind în urma unor greşeli mari ale portarului Marius Popa. Fanii lui "U" l-au acuzat atunci pe portar că nu şi-a apărat corect şansele. Coincidenţă sau nu, aceea a fost ultima partidă pe care Popa a bifat-o în poarta Universităţii, fiind trecut pe "linie moartă", pentru ca apoi să se despartă de clubul "Şepcilor roşii", la câteva zile după plecarea lui Ionuţ Badea, antrenorul care a insistat pentru aducerea sa la "U".

 

Comenteaza