Real Madrid a câștigat UEFA Champions League. Este al 15-lea trofeu pentru echipa spaniolă

Real Madrid a câștigat UEFA Champions League. Este al 15-lea trofeu pentru echipa spaniolă
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

Formația din Madrid a învins Borussia Dortmund cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Wembley din Londra.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a făcut o repriză secundă excelentă, impunându-se prin golurile marcate de Dani Carvajal (74) şi Vinicius Junior (83).

Aceasta a fost ultima ediţie a Ligii Campionilor în actualul format. Meciul de la Londra a fost ultimul şi pentru Marco Reus în tricoul Borussiei.

Real Madrid deţine recordul de trofee în competiţie (inclusiv Cupa Campionilor Europeni), 15, câştigând ultimele nouă finale pe care le-a jucat. Madrilenii nu au mai pierdut o finală în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent din 1981.

Borussia rămâne cu un trofeu în palmares, după victoria din 1997, de la Munchen, contra lui Juventus (3-1). Echipa din Dortmund a mai jucat o finală, în 2013, chiar pe Wembley, fiind învinsă de altă echipă germană, Bayern Munchen, cu 2-1.

Spania conduce la numărul de trofee, cu 20 (5 aduse de FC Barcelona), urmată de Anglia, cu 15, Italia, cu 12, Germania, cu 8, etc.

Comenteaza