Reconstrucţie masivă: "U" îşi va schimba lotul din temelii

Reconstrucţie masivă:
„Studenţii" au plecat în cantonament la Poiana Braşov, însă 13 dintre oamenii care au dus greul în returul salvării sportive nu se mai regăsesc în lot. În stagiul montan, Ganea urmează să vadă la lucru o serie de jucători noi, printre care Emilian Dolha şi Cosmin Băcilă.

„U" se pregăteşte pentru Liga I, oficialii îşi fac bagajele pentru Lausanne, iar Ionel Ganea a comandat primul cantonament al verii. În speranţa că echipa va primi în cele din urmă licenţa pentru prima ligă, „Ganezul" a dat startul pregătirii centralizate, cu un cantonament de 14 zile în Poiana Braşov, clujenii urmând să fie cazaţi la un hotel de cinci stele. Printre fotbaliştii care se vor antrena la munte nu se vor mai regăsi 13 dintre cei care au evoluat în retur, însă sub comanda lui Ganea sunt aşteptate nume noi, precum Emilian Dolha şi Cosmin Băcilă.

Înainte de plecarea spre Poiana Braşov, "studenţii" au jucat un amical împotriva echipei din Liga a III-a, Sănătatea Cluj, câştigat cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Szilagyi. Imediat după meci, echipa condusă de Ionel Ganea a plecat spre staţiunea montană, însă în lot nu s-au regăsit 13 dintre jucătorii care au evoluat în retur pentru "U", după cum urmează: Samoilă, Moldovan, Nicola, Mendy, Hidişan, Dinu, Gheorghe, Szekely, Muzac, Tony, Apostu, Popa, Buleică, ultimi doi reveniţi la Dinamo, respectiv Pandurii, de unde au fost împrumutaţi. În schimb, Ganea a luat în lot mai mulţi juniori, printre care Ursu şi Calcan, cei mai buni jucători ai echipei medaliate cu bronz în recenta ediţie a campionatului. Cu toate acestea, există şanse ca măcar Adrian Popa să revină la echipă, fotbalistul spunând în mai multe rânduri că-şi doreşte să joace la „U", dacă „alb-negrii" vor primi licenţa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Printre jucătorii care se vor pregăti în Poiană se vor număra şi turcul Ersan, ultima dată în Liga a III-a din Germania, argentinianul Manzan, dar şi un fotbalist cu o carte de vizită interesantă, senegalezul Pape Moussa Diakhatè. În vârstă de 24 de ani, Pape a jucat ultima dată la Eupen, în liga secundă belgiană, însă a aparţinut de AC Fiorentina, club care l-a legitimat în urmă cu trei ani. Adrian Borza a fost învoit pentru câteva zile pentru a merge în "luna de miere", urmând să facă joncţiunea cu lotul direct la munte. Tot în Poiană vor ajunge o serie de jucători noi, printre fotbaliştii cu care se poartă tratative, spun sursele ZIUA de CLUJ, se numără şi portarul Emilan Dolha, alături de mijlocaşul Cosmin Băcilă. Cei doi sunt liberi de contract după despărţirile de Gloria Bistriţa, respectiv Pandurii Târgu-Jiu.

Antrenorul Ionel Ganea a spus că în cantonamentul ce se va încheia pe 4 iulie aşteaptă o serie de jucători noi. "Vor mai veni jucători acolo. E un stagiu în care ne vom baza foarte mult pe partea fizică a pregătirii", a spus "Ganezul", pentru ZIUA de CLUJ.

În cazul în care va primi licenţa pentru Liga I, graţie unei decizii favorabile a TAS, "U" va efectua şi un cantonament de 10 zile în Austria.

Lotul deplasat în Poiana Braşov:

portari: Boşneag, Niculescu, Niczuly (junior)

fundaşi: Szilagyi, Ciupe, Ninu, Raţiu, Turcu, Crişan (junior), Prescură (junior), Mutu (junior), Takacs

mijlocaşi: Calcan, Kovacs, Bucşa, Ersan (probe), Pape Diakhate (probe)

atacanţi: Ursu, Dedu, Manzan (probe)

Etichete
Comenteaza