Repetiție pentru finala Cupei. Universitatea Cluj a câștigat din nou la Sibiu

Repetiție pentru finala Cupei. Universitatea Cluj a câștigat din nou la Sibiu
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a obținut cele trei puncte în duelul cu Hermannstadt, din ultima rundă a play-out-ului Superligii.

Având în vedere că meciul nu avea o miză importantă pentru niciuna dintre cele două formații, ritmul a fost unul scăzut în primele minute. Jocul s-a disputat mai mult la centrul terenului, "studenții" și jocul lor de pase fiind în prim-plan. Trupa lui Sabău nu a forțat, încercând să evite posibilele accidentări înainte de finala Cupei.

Chiar dacă nici ei nu au contat în ofensivă, sibienii au reușit să deschidă scorul la jumătatea primei reprize. Balaure a pasat din corner, Opruț a apărut surprinzător la colțul scurt și l-a învins pe Gorcea cu un șut sub transversală (23). Replica clujenilor s-a lăsat așteptată, în timp ce gazdele au fost din nou aproape e gol, la execuția lui Butean din centrul careului (32).

După ce Thiam și-a evitat frumos adversarii, însă a trimis peste poartă (41), Nistor a semnat cea mai importantă ocazie a Universității Cluj, șutul său din lovitură liberă fiind parat de Muțiu (42). Așadar, "studenții" erau conduși la pauză, scor 1-0.

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu au început prea bine actul secund, iar Limaj putea majora diferența la capătul unei acțiuni pornite în urma unei greșeli a lui Martic (50). Chiar dacă jocul nu era în favoarea lor, clujenii au reușit să restabilească egalitatea. La o degajare a lui Gorcea, Bic a profitat de ezitarea defensivei adverse și l-a învins pe Muțiu cu un șut din marginea careului (58).

Au urmat minute bune pentru Universitatea Cluj, care a pasat eficient în jumătatea sibiană. Chiar dacă antrenorul "Șepcilor roșii" a schimbat aproape întreaga linie de mijloc, oaspeții au menținut ritmul, însă nu au mai apărut ocazii la poarta lui Muțiu. Ambele echipe mulțumite de rezultatul, însă tabela avea să se modifice din nou.

În finalul prelungirilor, Filip a obținut un penalty, după un contact cu Biceanu. Nistor nu a dezamăgit de la punctul cu var, a trimis direct în vinclu (90+5) și a adus victoria "studenților", scor 2-1. Așadar, la primul sezon de la revenirea în primul eșalon, Universitatea Cluj încheie play-out-ul Superligii pe locul al 10-lea, cu 33 de puncte.

Comenteaza