Restart sau Liga a II-a? Victoria în derby a devenit vitală pentru „U”

Restart sau Liga a II-a? Victoria în derby a devenit vitală pentru „U”
Cu un singur punct obţinut în şase etape de campionat, Universitatea a ajuns în situaţia de a fi obligată să învingă în meciul orgoliilor, pe CFR. Altfel, calea spre al doilea eşalon devine larg deschisă pentru „Şepci”.

Din 2010, când a promovat în Liga I, Universitatea Cluj nu a mai fost într-o situaţie atât de dificilă înaintea unui derby cu CFR. „Şepcile roşii" au cel mai slab start de campionat în Liga I din ultimii 23 de ani, cu doar un punct obţinut după şase etape, iar un succes în meciul cu rivala locală devine o condiţie esenţială în lupta pentru supravieţuire. Calculele hârtiei dau CFR-ul ca mare favorită, însă „studenţii" spun că pe gazon lucrurile vor sta cu totul altfel.

De fiecare dată când se apropie un derby de Cluj, statistica îi loveşte în moalele capului pe „studenţi": 41 de ani fără victorie în Liga I contra „feroviarilor" şi 21 de la ultimul succes într-un meci oficial, venit după o confruntare în eşalonul secund. Duminică, pentru „Şepci" vine o nouă încercare de a întrerupe seria neagră, iar de această dată meciul are o conotaţie imensă şi în ceea ce priveşte clasamentul. Startul foarte prost de campionat i-a adus pe Ganea şi elevii săi să în situaţia de a fi nevoiţi să câştige, sau măcar să nu piardă, în derby-ul cu echipa din Gruia. În caz contrar, distanţa faţă de locurile care asigură menţinerea în Liga I s-ar putea mări şi mai mult, iar lupta pentru evitarea retrogradării ar putea fi pierdută înainte de a începe.

Ionel Ganea a încercat să profite la maximum de perioada de întrerupere a campionatului. Şi-a dus jucătorii într-un cantonament la Poiana Braşov (acolo unde s-au pregătit şi adversarii lor de duminică) unde a încercat să-i aducă pe noii veniţi la parametri optimi din punct de vedere fizic. La echipă au venit trei fotbalişti noi, în timp ce contractele a şapte jucători au fost reziliate. Astfel, duminică Universitatea ar putea abordat partida cu o echipă destul de diferită faţă de cea aliniată în debutul de sezon contra Petrolului. Ganea rămâne optimist, în ciuda situaţiei dificile a echipei, şi crede că „U" are puterea de a rupe tradiţia. „Ne-am pregătit foarte bine la Poiana Braşov. Am discutat cu jucătorii, am clarificat anumite greşeli care au apărut în jocul nostru şi cred că suntem pregătiţi. Eu sunt optimist şi cred că pot redresa situaţia. Şi în iarnă lucrurile păreau pierdute şi până la urmă ne-am salvat fără emoţii. Lumea trebuie să ştie că avem o echipă diferită faţă de cea de anul trecut, mai puţine valori individuale, şi tocmai de acea trebuie să funcţionăm ca un grup. Victoriile trebuie să vină şi înclin să cred că prima va fi duminică", a spus Ganea.

Partida dintre „U" Cluj şi CFR se va juca duminică, de la ora 21:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Cum ar putea arăta „Şepcile" în derby

Ionel Ganea ar putea începe partida de duminică fără câţiva dintre jucătorii care au evoluat în partida cu Dinamo, 0-6, ultima disputată în Liga I. În schimb, printre titulari şi-ar putea face apariţia măcar unul dintre noii veniţi la echipă, iar un „11" de start ar putea arăta în felul următor: Dolha - Takacs, Neag, Abrudan, Mendy - Bucşa, Balde - Târnăcop (Rilke), Cristocea, Borza - Dedu (Lemnaru).

 

Comenteaza