Revelaţia de la „U" BT Mobitelco: Josh Sparks a „aprins" derby-ul cu Gaz Metan

Revelaţia de la „U
La primul contact cu baschetul european, Josh Sparks impresionează deja în tricoul „U" BT Mobitelco, fiind unul dintre preferaţii tribunei din „Horia Demian".

Josh Sparks a ajuns la Cluj în această vară, fiind printre ultimii baschetbalişti transferaţi de „U" BT Mobitelco, însă s-a integrat neaşteptat de rapid şi a crescut de la meci la meci. Sâmbătă, contra Mediaşului, americanul a fost unul dintre cei mai buni jucători ai „studenţilor", terminând partida cu 15 puncte şi un indice al eficienţei de 18, al doilea din echipă, după căpitanul Mihai Silvăşan.

„U" BT Mobitelco şi-a făcut un nume în România de-a lungul anilor şi prin modul în care oficialii clujeni au „ochit" jucătorii americani aflaţi, la fel ca Josh Sparks, la primul lor contact cu baschetul european, LeVar Seals, Kyndall Dykes sau Tyler Morris fiind cele mai importante nume. Fiecare dintre cei trei au marcat pozitiv istoria recentă a clujenilor, primul contribuind decisiv la prima calificare în finala campionatului după o pauză de zece ani, iar Dykes şi Morris fiind oameni de bază în echipa care a luat titlul în urmă cu doi ani. Ultimul a şi marcat coşul „de aur", cu o aruncare de la mijlocul terenului, în meciul şase al finalei cu Ploieştiul. „Sparks e un baschetbalist talentat, care poate creşte în evoluţii aici, la Cluj", spunea preşedintele Mircea Cristescu, în momentul în care a fost anunţat transferul jucătorului în vârstă de 22 de ani. Americanul a impresionat încă de la primele meciuri prin determninare şi mobilitate, iar evoluţiile sale au crescut simţitor. Sâmbătă, cu Mediaşul, a prins 16 minute pe parchet şi a contribuit decisiv la victoria echipei sale. Pe lângă cele 15 puncte marcate, extrema de forţă şi-a trecut în cont patru intercepţii şi trei capace extrem de spectaculoase.

În vară, când a ajuns la Cluj, Josh Sparks a vorbit pentru pagina oficială a agenţiei care-l reprezintă, spunând că mutarea în baschetul european este cea mai mare realizare a carierei. Între-timp, americanul a confirmat în Ardeal statisticile din NCAA II, unde a adunat 246 de capace pentru echipa sa, Valdosta University, un record all-time pentru universitatea din Georgia. „În primul şi primul rând, vreau să spun că e o adevărată binecuvântare să fiu printre puţinii sportivi care au reuşit să atingă statutul de profesionist. E un moment la care am visat şi pentru care am muncit toată viaţa. Sunt extrem de încântat şi nerăbdător să merg peste Ocean şi să-mi urmez visul. Iar din ce am văzut şi din câte m-am documentat, Clujul pare a fi locul ideal pentru a începe", a spus Sparks, imediat după ce a semnat cu echipa antrenată de Dorin Pintea.

Final încins de tur

Liga Naţională de Baschet Masculin pare mai echilibrată ca niciodată. Drept dovadă, „U" BT Mobitelco va disputa doar partide extrem de dificile până la finalul turului, printre care şi „clasicul" cu CSU Ploieşti, programat în Sala „Olimpia". Prima dintre ele se va disputa sâmbătă, în deplasare, cu BCM Piteşti, iar apoi pentru „U" urmează duelurile cu BC Timişoara (acasă), CSU Ploieşti (deplasare), BC Mureş (deplasare) şi Steaua Bucureşti (acasă). După şapte etape, „studenţii" se află pe locul patru în campionat, cu 12 puncte, la trei distanţă faţă de liderul CSM Oradea, echipă care are un meci în plus disputat.

 

Etichete
Comenteaza