ROMÂNIA - MUNTENEGRU. Daum: "Nu contează cum arată gazonul. Vrem să învingem și o vom face"

ROMÂNIA - MUNTENEGRU. Daum:
”Tricolorii” nu au reușit să câștige niciunul dintre meciurile disputate până acum la Cluj. Cu toate acestea, antrenorul naționalei este convins că, duminică seara, recordul negativ va fi doborât.


"Nu contează cum arată gazonul de pe Cluj Arena, probleme de acest tip pot apărea oricând, mai ales iarna. Important e felul în care vom aborda acest meci", a spus selecționerul României, Christoph Daum, la conferința de presă organizată sâmbătă la Cluj-Napoca.

"Sunt destul de autocritic în luarea deciziilor în privinţa primului 11, cu toate acestea, sunt convins că eu şi staff-ul meu vom lua cea mai bună hotărâre. Vreau să-i felicit pe jucătorii convocaţi pentru că au lucrat intens la antrenamentele din această săptămână. 

În privinţa căpitanului, am luat deja o hotărâre, dar nu pot să vă spun dacă Săpunaru e acela. Este un jucător experimentat, cu calităţi de lider, dar eu am purtat o discuţie cu toţi jucătorii pe care-i am în vedere pentru banderolă. Deja ştiţi opţiunile mele, duminică veţi afla cine e căpitan. 

Nu veţi vedea mâine ceva ce nu s-a mai văzut în fotbalul românesc, dar caut o îmbunătăţire permanentă a calităţii jocului. Nu voi implementa un model străin, vreau să merg pe calea românească, pentru că avem mulţi jucători cu potenţial, cu experienţă în Liga 1 şi chiar în străinătate.

Jucătorii s-au pregătit foarte bine, fac progrese şi se adaptează stilului meu. În privinţa accidentărilor, nu sunt genul de om care să se plângă, întotdeauna am soluţii pentru situaţiile neprevăzute.

Cu toate acestea, ar fi fost un plus pentru noi prezenţa lui Chiricheș, Toșca sau Tătărușanu. Am fi avut nevoie şi de Alibec. Unul dintre debutanți, Filip, Rotariu sau Vătăjelu, ar putea juca mâine", a declarat selecționerul României.

Partida României cu Muntenegru se va disputa, duminică, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena. Meciul de debut al selecționatei lui Daum din preliminariile Campionatului Mondial din 2018 poate fi urmărit în direct și pe TVR.

Comenteaza