Rui Pedro, regretat de Benfica Lisabona: “De ce joacă el în România?”

Rui Pedro, regretat de Benfica Lisabona: “De ce joacă el în România?”
Rui Pedro a fost unul dintre remarcaţii CR-ului în acest sezon, iar cele trei goluri înscrise în poarta lui Sporting Braga au făcut înconjurul Europei. Antrenorul celebrei Benfica nu înţelege cum a ajuns lusitanul să joace în Liga I.

Ignorat în Portugalia, mijlocaşul a ajuns să fie regretat chiar de foştii săi rivali. Crescut şi format la FC Porto, Rui Pedro i-a atras atenţia prin evoluţiile sale, antrenorului de la Benfica, Jorge Jesus. „E un fotbalist foarte bun, dar joacă în România. De ce se întâmplă asta?", s-a întrebat tehnicianul "vulturilor".

Adus la CFR de fostul antrenor Jorge Costa, mijlocaşul de 24 de ani a avut probleme de acomodare la început, dar după ce i s-a acordat încredere, a demonstrat că are o valoare incontestabilă. Meciul de referinţă al carierei l-a făcut în acest an, împotriva lui Sporting Braga. A marcat un hattrick de toată frumuseţea, fiind declarat omul meciului. În plus, el a devenit al doilea jucător portughez, după Cristiano Ronaldo, care reuşeşte o triplă în Liga Campionilor. Evoluţiile din Champions League l-au adus în lumina reflectoarelor, iar presa din Portugalia nu a contenit cu laudele la adresa sa.

El a ajuns să fie regretat în Liga Sagres şi a fost lăudat de antrenorul Benficăi Lisabona, marea rivală a lui Porto. "La Cluj joacă un fotbalist foarte bun, e extraordinar în anumite momente. A fost în Portugalia, nu a primit şansele pe care le merita, iar acum joacă în România. De ce joacă în România un fotbalist ca el şi nu evoluează acasă pentru a creşte valoarea campionatului nostru?", a povestit Jorge Jesus într-un interviu în cotidianul „Abola".

După meciul cu Braga, de la Cluj, Rui Pedro a fost ridicat în slăvi de jurnaliştii lusitani. Născut pe 2 iulie 1988 la Vila Nova de Gaia, Rui Pedro a crescut la FC Porto. A evoluat, pe rând, la rând toate naţionalele de juniori ale Portugaliei, fiind considerat un mare talent la un moment dat. Rui Pedro n-a jucat însă pentru prima echipă a lui Porto decât 45 de minute într-un meci de Cupă contra modestei Fatima, în urmă cu patru ani. FC Porto l-a împrumutat apoi la Amadora, Portimonense, Gil Vicente şi Leixoes, formaţii modeste din Portugalia.

2013 i-ar putea aduce un transfer la o formaţie de top, conducerea CFR-ului având deja discuţii cu mai multe cluburi din străinătate, care s-au arătat interesate de condiţiile unui eventual transfer. Rui Pedro e unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti ai "feroviarilor" în această pauză competiţională, alături de Modou Sougou, Mario Felgueiras şi Rafael Bastos.

În vara anului 2011, când a sosit la Cluj, Rui Pedro avea o cotă de piaţă de 300.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de. În prezent, portughezul e evaluat la 1,7 milioane de euro. CFR Cluj l-a transferat gratis, plătind un comision impresarului şi o primă de instalare.

9 goluri

a marcat Rui Pedro în acest sezon pentru CFR Cluj, în toate competiţiile.

 

Etichete
Comenteaza