S-a ales praful de punctul forte al lui ”Super Dan”

S-a ales praful de punctul forte al lui ”Super Dan”
| Foto: Sport Pictures, via digisport.ro

Dan Petrescu dă semne că riscă să-și piardă alura de ”antrenor de rezultat”. Atunci când se vorbea despre jocul urât al echipelor sale, răspunsul era că Petrescu sacrifică spectacolul, dar obține victoria. Au apus acele vremuri.

Singurul spectacol pe care îl mai oferă CFR Cluj e acela că, deși conduce, reușește să piardă meciuri importante în mod incredibil, uneori chiar în ultimele minute ale partidei spre disperarea suporterilor şi a patronului.  

Dincolo de rezultatele CFR-ului din actuala stagiune, ceea ce surprinde, în mod neplăcut, e fragilitatea echipei din punct de vedere defensiv. Apărarea solidă era, în trecut, „specialitatea casei“ la toate formațiile pregătite de Dan Petrescu, notează adevarul.ro

CFR are acum cea mai slabă apărare dintre primele șapte clasate, alături de Dinamo și de Hermannstadt. Și această vulnerabilitate a contribuit la o altă problemă. Concret, la CFR s-au înmulțit partidele în care echipa ia gol pe final de meci sau, pur și simplu, pierde puncte, nefiind capabilă de a-și conserva avantajul, chiar și atunci când conduce cu 2 goluri.

Iată câteva exemple:

*CFR Cluj - FCSB (2-2): Feroviarii antrenați de Dan Petrescu au „reușit“ să piardă victoria, acasă, cu FCSB, deși au avut 2-0 pe tabelă, în minutul 49. Acum câțiva ani, o asemenea partidă se putea juca încă trei zile, fără să existe pericolul ca echipa lui Dan Petrescu să fie egalată. Acum însă, fix asta s-a întâmplat. 

*Rapid – CFR (2-2): Clujenii au condus cu 1-0 și 2-1, dar s-au văzut egalați de fiecare dată.

*CFR – U Cluj (2-3): Elevii lui Petrescu au avut 1-0, dar au încasat două goluri la acest scor. Au reușit egalarea, 2-2, însă au pierdut, primind încă un gol, cu 13 minute înainte de final.

*Pafos – CFR (3-0): Meciul a început de la 1-0 pentru CFR, după victoria din tur, însă s-a transformat într-un dezastru.

Amintim că în perioada de mercato din vară, CFR Cluj și-a pierdut mulți dintre jucătorii importanți, precum Răzvan Sava, Karlo Muhar, Philip Otele și Daniel Bîrligea. Având în vedere situația, Nelu Varga a dezvăluit noul obiectiv al echipei pe care o finanțează

Patronul clubului clujean a lăsat-o mai moale cu lupta pentru Titlu. Acesta a anunțat că își dorește ca "feroviarii" să își asigure prezența în play-off, iar mai apoi se va discuta despre o posibilă luptă pentru titlul din Superligă, pe care CFR l-a ratat în precedentele două sezoane.

CFR Cluj are programată în etapa a 10-a din campionat o deplasare la Sibiu. Meciul cu FC Hermannstadt se joacă sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 18:30. CFR Cluj se află pe locul 5 în clasament, cu 14 puncte la doar 2 puncte distanţă de Hermannstadt, care e pe locul 7 cu 12 puncte. 

Comenteaza