Salvați de stranieri. “U” Cluj – Viitorul Constanța 2-2 GALERIE FOTO

Salvați de stranieri. “U” Cluj – Viitorul Constanța 2-2 GALERIE FOTO
Ceppelini și Gravenberch au fost eroii lui “U”, care a smuls un punct nesperat cu echipa lui Gheorghe Hagi.

"U" Cluj s-a mișcat execrabil în prima repriză, a încasat două goluri, dar și-a amintit să joace fotbal în partea secundă, atunci când Pablo Ceppelini, cu un eurogol, respectiv Danzell Gravenberch, și-au salvat echipa de la o nouă rușine. "Studenții" au strâns 12 puncte, însă rămân sub linie în Liga I.

Înaintea startului s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Neșu, tatăl analistului video al "Șepcilor roșii", Mihai Neșu, decedat zilele trecute. Fotbaliștii Universității au intrat pe teren cu tricouri albe imprimate cu chipul fostului doctor și textul "Legendele nu mor niciodată", în timp ce galeria a răspuns cu mesajul "Odihnește-te în pace, Mircea Neșu!".

"U" a început haotic, iar Viitorul a pedepsit-o prima dată în minutul 21, prin Mitriță, care a trimis balonul în vinclul porții lui Veselovsky, din banda stângă. Clujenii nu și-au revenit din șocul încasării golului, iar din tribune s-au auzit primele huiduieli. Mai mult, în finalul primei reprize, Florin Tănase s-a distrat în careu cu Mușat, Neag l-a oprit cu un fault stupid, "centralul" Bârsan a dictat penalty și Mitrea a făcut 2-0 (45).

Ogăraru i-a lasat la cabine pe Neag și Mengolo, antagoniștii primei reprize, înlocuindu-i cu Ceppelini respectiv Lemnaru. De altfel, antrenorul Universității a schimbat din mers sistemul, și a mizat pe un riscant 3-4-3. Tănase a trecut pe lângă 3-0, cu un șut în Veselovsky (50), iar în celălalt careu Bucșa (52) și Lemnaru (57) nu l-au speriat pe Buzbuchi.

Ogăraru a mutat inspirat, iar Ceppelini a plasat la rându-i mingea în vinclu (66)! După numai patru minute, Gravenberch a pătruns în careu și a șutat sub transversală, restabilind egalitatea! "Studenții" au tremurat pe final, la execuția lui Marin (83), apoi Ceppelini a încercat imposibilul, dar s-a terminat 2-2.

"U" Cluj merge miercuri sub Tâmpa, pentru meciul cu FC Brașov din "optimile" Cupei României și continuă sâmbătă lupta pentru supraviețuire, pe terenul lui Gaz Metan Mediaș.


Ogăraru: "M-a mulțumit atitudinea din repriza secundă"

Antrenorul Universității, George Ogăraru, a lăudat evoluția fotbaliștilor săi din partea a doua. "Au fost două reprize diametral opuse. Prin jocul lor din repriza a doua, băieții au demonstrat atitudine, caracter și încredere. După pauză, am jucat cu trei oameni pe linia de fund, ceea ce pentru unii ar fi însemnat sinucidere. Viitorul nu ne-a surprins cu nimic, am fost lenți, a durat mult să schimbăm o pasă.

Aș fi ipocrit să spun că mă nemulțumește rezultatul, chiar dacă ambele echipe au mai avut ocazii. M-a mulțumit atitudinea din repriza secundă și aș vrea ca ea să fie un punct de plecare. Gravenberch a ajutat echipa de fiecare dată, e puternic, iar azi (sâmbătă - n.red), a marcat. Fanii sunt nemulțumiți când nu jucăm bine, e normal să fie așa. Neag e un fotbalist talentat, e un jucător de națională, ne bazăm pe el, dar nu a fost ziua lui", a declarat Ogăraru, după meci.


"U" Cluj - FC Viitorul 2-2 (0-2)

Au marcat: Ceppelini (66), Gravenberch (70) / Mitriță (21), Mitrea (45, pen)

Stadion: Cluj Arena

Spectatori: 1.500

"U" Cluj: Veselovski - Ciupe, Skvorc, Neag (45, Ceppelini), Mușat - Bucșa - Viveiros, Cristocea (67, Kovacs), Lungu, Gravenberch - Mengolo (45, Lemnaru)

Antrenor: George Ogăraru

Viitorul: Buzbuchi - Manea, Mamele, Țîru (80, Marin), Mitrea - Pană (64, Șeroni), Andelkovic (53, Nikolov) - Benzar, Tănase, Mitriță - Bonilla

Antrenor: Gheorghe Hagi

 

Comenteaza